Elkészült Bükfürdő központja

Zárul az ország legnagyobb tájépítészeti beruházása. Zöld már a parkterület, miközben bejárható a burkolt tér és készül a látogatóközpont a büki gyógyfürdő előtt, ahol városrészközpontot alakított ki Bük önkormányzata. A mintegy 2,8 milliárd forintos beruházással XXI. századi központja lesz Bükfürdőnek.

Komplex öntözőrendszer segíti a zöldülést az új téren, ahol mintegy 7.800 négyzetméter parkot alakítottak ki és 7 ezer négyzetmétert füvesítettek. Nem kevesebb, mint 210 előnevelt facsemete cseperedik szerte a téren, számos pad került a területre, hogy a fürdő és a város vendégei megpihenhessenek. Elemeiben is nagyvonalú, összességében pedig az ország legnagyobb tájépítészeti beruházása a büki gyógyfürdő előtti terület rendezése.

Az építkezés közvetlen vállalkozásélénkítő hatása érvényesülhet, hiszen fesztiválközpontként is működhet majd a tér, és nem mellékesen a helyi és térségi magánvállalkozások, kézművesek és őstermelők szezonális piacának is helyet adhat.
A látogatóközpontban nyíló kávézóval együtt kiegészíti a büki, bükfürdői turisztikai vonzerők sorát.

Az idei, XV. büki gasztrofesztivált a Gyógy-Bor Napokat már itt tartják a szervezők.

Fúrótoronyt idéző kilátó kapott helyet a tér egyik, időutazásra invitáló látogatóközpont a másik felén. A földtörténeti kiállítás része a fúrási szelvény mentén fürdőtörténeti bemutató, valamint filmhíradó is mutatják majd a büki gyógyfürdő történetét – ezzel lesz teljes a fürdőhöz és a városhoz méltó fogadótér, amely önmagában is turisztikai attrakció és a Termál tér nevet kapta.

Az „Élményteli gyógyhely: Bükfürdő” című, GINOP-7.1.3-15-2016-00001 projektben rendezvényhelyszín, park, parkolók és látogatóközpont is készült az összesen mintegy 2,8 milliárd forintból, valamint információs táblák segítik a turistákat, de közvilágítást és térfigyelő kamerarendszert is kiépítettek.
Régi terv ért révbe, ugyanis a városrészközpont kialakítását már tíz éve tervezte Bük önkormányzata.