Játszva utazunk: TOP 5 számítógépes játék valós helyszínnel, látványossággal

A számítógépes játékokban általában új világokat járhatunk be, de azért az sem ritka, ha egy-egy épület vagy akár konkrét helyszín egy valós látványosságot vesz alapul. Az alábbiakban játékos kedvű olvasóink számára adunk muníciót a virtuális utazáshoz.

 

  1. GTA V. Los Santos (Los Angeles): Az egyik legsikeresebb játékban a szabadon bejárható Los Santos nevű városka kísérteties hasonlóságot mutat Los Angelessel. A játékban Del Perro néven futó kikötő például a Santa Monica kikötőt mintázza.

Kép: Rockstar Games/cultivar413 – Flickr

 

  1. Assassin’s Creed Revelations (Isztambul): A híres Assassin’s Creed sorozat Revelations nevű epizódja Isztambult idézi, melyben egy mecset is látható.

Kép:  Ubisoft/Leandro Centomo – Flickr

 

  1. Tomb Raider Underworld (Phang Nga, Thaiföld): A Tomb Raider főszerepőjétől már megszokhattuk, hogy kalandjai során egzotikus helyeket jár be, így nem meglepő, hogy Thaiföld egyik legnépszerűbb turistalátványossága, a Phang Nga öböl virtuális másolata is megjelenik az Underworld nevű epizódban.

Kép:  Eidos Interactive/Carrie Kellenberger – Flickr

 

  1. Uncharted 2: Among Thieves (Katmandu): Sokak szerint az Uncharted széria legjobban sikerült darabja az Among Thieves nevű rész, melyben a főhős Katmandu utcáin barangol, persze nem veszélytelenül.

Kép: Sony Computer Entertainment/xiquinhosilva – Flickr

 

  1. Far Cry 4 (Himalája): A Far Cry 4-ben nem kis bonyodalmakat élhetünk át egy Kyrat nevű, csöppet sem barátságos képzeletbeli országban, mely a lenyűgöző látványt nyújtó Himalája lábainál fekszik.

Kép: Ubisoft/Ali Sabbagh – Flickr

 

A cikkhez forrásként szolgált az itt található lista, melyben további 19 virtuálisan leképezett látványosságot nézhettek meg.