toplista | apartman.hu ❤️
  • Közösség

toplista

Top látnivalók a Pannonhalmi borvidéken
By adminka
24 már 2021
0

Magyarország egyik ékköve a Győr-Moson-Sopron megyében található Pannonhalmi Főapátság. A kulturális és történelmi emlékeket őrző főapátság 1996 óta az UNESCO Világörökség része. De nem csak ezért a közkincsért érdemes ellátogatni Pannonhalmára és környékére, és nem is csak a kiváló borok miatt. Mutatjuk, milyen élményeket tartogat még ez a vidék.

 

1. Bazilika, kerengő és könyvtár

A Pannonhalmi Bencés Főapátság impozáns épületegyüttese a...

By adminka
17 már 2021
0

Hazánk egyik első nemzeti parkjában barangolunk legújabb írásunkban, az Északi-középhegységben, a vadregényes Bükk-vidéken. Szurdokvölgyekbe, barlangokba merészkedünk, karsztforrásokból merítünk, bércekről nézünk szét. Bejárjuk a látnivalókban gazdag környező településeket is. Az 1977-ben alapított Bükki Nemzeti Park 42 ezer 300 hektáron kínál izgalmasnál izgalmasabb kalandokat a kirándulóknak.

 

1. Romantikus oázis bükkerdőkkel koszorúzva

Miskolctól 15 km-re...

By adminka
02 már 2021
0

A Mátra környéke már a középkorban is megbecsült bortermelő vidéknek számított. A hegység déli lankáin ma is kiváló irsait, chardonnayt, leánykát, cabernet, szürkebarátot, kékfrankost teremnek a tőkék mintegy 7800 hektárnyi területen. Bejegyzésünkben a mátrai borok mellett a látnivalókból is csemegéztünk.

 

1. A legszebb fekvésű mátrai falu - Abasár

Gyöngyöstől 8 kilométerre található Abasár, az egyik legszebb mátrai falu. Fekvésének köszönhetően tökéletes...

By adminka
26 jan 2021
0

A Fertő-tó és a Soproni-hegység ölelésében elhelyezkedő Sopron egyike a Dunántúl leghívogatóbb úticéljainak. Műemlékekben a leggazdagabb vidéki településünk. Hazánk nyugati kapuja, mindössze 6 km-re található Ausztriától. A környezeti adottságoknak köszönhetően kristálytiszta levegője miatt klimatikus gyógyüdülőhelyként tartják számon. És akkor még nem esett szó kiváló borairól… Lássuk, mit érdemes mindenképpen megnézned, megkóstolnod, ha a Soproni Borvidékre látogatsz!

 ...

By adminka
23 dec 2020
0

A Villány-Siklósi Borút hazánk első borturisztikai bástyájaként számos látnivalót is tartogat. Összegyűjtöttük azokat, melyek szerintünk a legérdekesebbek.

 

1. A Siklósi Vár és a Tenkes Kapitánya

A Dél-Dunántúl egyik legjobb állapotban ránk maradt középkori emléke a Siklósi Vár. Ha még nem jártál itt, de láttad a Tenkes Kapitányát, akkor egy kirándulás keretében felelevenítheted a filmes élményt, mert a népszerű sorozat forgatási helyszínéül anno ezt a várat...

By adminka
16 dec 2020
0

Az 1973-ban kijelölt Hortobágyi Nemzeti Park Magyarország első nemzeti parkja, aminek mind a 82 000 hektárja a Világ Kulturális és Természeti Örökségét gazdagítja. Vadlovak, halastó, kisvasút, vadaspark. Csak néhány címszó, ami arról vall, mennyivel több és érdekesebb a hortobágyi vidék egyszerű pusztaságnál. Cikkünkben arra vállalkozunk, hogy bemutassuk a Hortobágyi Nemzeti Park legvonzóbb élményforrásait, látnivalóit.

 

1. Vadaspark

A nem olyan régóta működő...

By adminka
02 dec 2020
0

Hazánk negyedikként alapított nemzeti parkja, az 1985-ben létrehozott Aggteleki Nemzeti Park. Országunk első olyan tájvédelmi körzete, ami fókuszáltan a geológiai értékek megőrzése céljából alakult ki. Felszíni karsztjelenségei és lenyűgöző cseppkőbarlangjai messze földről vonzzák a kirándulókat. Összegyűjtöttük, azokat a top látnivalókat, amiket mindenképpen ajánlunk a hazai turisztikai bakancslistádra.

 

1. Baradla tanösvény

19 állomással, 7,5 km hosszú...

By adminka
11 nov 2020
0

Mintha csak a napot palackozták volna… Ilyen élményt nyújtanak a tokaji borok. Hazánk legmagasabb alkohol-, sav- és cukortartalmú nedűi születnek a világörökség részét képező Tokaj-hegyaljai borvidéken, vagyis a Szerencstől Sátoraljaújhelyig tartó területen. Összegyűjtöttük, milyen top látnivalókat nyújt még ez a vidék a palackba zárt napsugarakon túl.

 

1. Tokaj – Bor és kultúra

Azontúl, hogy jókat ehetünk és ihatunk Tokaj városában, illetve részt vehetünk a...

By adminka
28 okt 2020
0

A mesterségesen megépített kilátók, a történelem során emelt várak, a mára műemlékké avanzsált templomépületek mellett a természet is számtalan látnivalóról gondoskodott hazánkban. Cikkünkben a 8. legizgalmasabb magyar természeti csoda bemutatására vállalkozunk.

 

1. Húszmillió éves földkonzerv, avagy ősmaradványok Ipolytarnócon

Egy hihetetlenül izgalmas geológiai tanösvény mentén húszmillió évvel korábbra utazhatunk vissza az időben. Ipolytarnócon egy vulkáni...

By adminka
14 okt 2020
0

Van, aki szerint el kell távolodnunk a dolgoktól ahhoz, hogy tisztábban lássunk. Jó hír, hogy ezt a Balatonnal is megtehetjük, mert a madártávlat segít kicsit egyben látni ezt a csodaszép tájat. Mutatjuk, hol, milyen kilátókról gyönyörködhetsz leginkább a szegleteiben!

 

1. Soós-hegyi kilátó (Balatonkenese)

Siófok szállodakomplexumaitól egészen a Tihanyi-félszigetig elláthatunk, ha a Tátorján tanösvényen fölsétálunk a Soós...

Feliratkozás RSS - toplista csatornájára