Ingyenes offline térkép appok: Felfedezni, de nem eltévedni

Utazáskor, nyaraláskor fantasztikus dolog új dolgokat felfedezni, de azért az sem árt, ha nem „veszünk el” teljesen. A papír alapú térképekkel meg persze sokszor nem megyünk sokra, meg hát ezeket „olvasni” nem is mindig egyszerű. Itt jönnek képbe a különböző térkép applikációk, ezek közt most olyanokat mutatunk be, melyek ingyenesek és nem igényelnek folyamatos adatkapcsolatot.

 

1. Maps.me

Nagy kedvenc, gyakorlatilag nem csak Magyarországon, de a világ szinte bármely pontján szuper segítség, ha el akarunk jutni valahová. Nem csak ingyenes, de a kiválasztott területeket előre letöltve még akár mobilhálózati csatlakozásra sincs szükség ahhoz, hogy segítsen minket úti célunk megtalálásában. Sok-sok POI (érdeklődésre számot tartó helyek gyűjteménye) található benne.

Letöltés: Android, iPhone

2. Google Maps (Térkép)

Nehéz egy ilyen listából kihagyni a Google térképalkalmazását, már csak azért is, mivel offline, azaz adatkapcsolat nélkül is képes működni. Ehhez nem kell más tenni, mint az utazás előtt előre létrehozni az offline térképeket, vagyis kijelölni és a telefonra menteni azokat a helyeket, ahol és amerre járni fogunk.

Letöltés: Android, iPhone

3. Sygic Mobile Maps

Sokat fejlődött az elmúlt években a Sygics, így az utazók egyik népszerű választása, a GPS-navigációs appot világszerte több, mint 200 millióan használják. Az ingyenes változatban is benne van minden ahhoz, amire kritikus helyzetben szükség lehet, s természetesen ez is működik netkapcsolat nélkül.

Letöltés: Android, iPhone

 

+1 Waze

A Waze az ingyenes navigációs appok sorában nálam abszolút favorit, az egyetlen probléma, hogy folyamatos netkapcsolat nélkül ez a navigációs szoftver nem igazán működik. Azzal (mármint online kapcsolattal) viszont szinte verhetetlen, a közösségi működésnek köszönhetően a valós idejű forgalmi és vészhelyzeti értesítések utazáskor sok bosszúságtól kímélnek meg, a megtakarított időről már nem is beszélve.

Letöltés: Android, iPhone