Okos helytakarékos csomagolás a bőröndbe

Nyaralás, utazás előtt az egyik kritikus és persze stresszmentesnek éppen nem nevezhető feladat a csomagolás. Nem csak abból a szempontból, hogy mit vigyünk magunkkal (ehhez letölthető ellenőrzőlista formájában itt adtunk segítséget), hanem abból is, hogyan tudunk a lehető legkisebb helyre minél többet becsomagolni.

Többféle technika létezik, ezeket az alábbi videókból sajátíthatod el. Amire csomagoláskor mindenképpen érdemes odafigyelni, mert sok helyet takaríthatsz meg:

  1. Azoknál a ruhadaraboknál, ahol nem számít az, ha picit gyűrődik, a klasszikus hajtogatás helyett csavard össze a ruhákat. A hengerforma során fontos, hogy minél feszesebb legyen a tekerés.
  2. Használd ki azokat az extra helyeket: pl. a cipőben simán elfér akár 3-4 bokazokni.
  3. A már bőröndbe helyezett ruháknál tömd ki a réseket apróbb darabokkal, kicsit olyan ez, mint a Tetris nevű játék, ahol minden apró hely kitöltése számít.
  4. A törékeny tárgyakat inkább a bőrönd közepére tedd – ez elsősorban nem a helyspórolás miatt fontos, bár a rések eltüntetésére ez is alkalmas, inkább azért, hogy ne törjön össze semmi az utazás során.
  5. Optimalizáld az utazási listát, csak annyit vigyél magaddal, amire tényleg szükséged van.

Bőröndcsomagolás görgetős technika röviden:

 

Különböző utazási kellékek csomagolása részletes bemutatóval:

 

További helytakarékos csomagolási tippek nyaraláshoz: