Top 10 Balatoni fagyizó: Nem csak finom, biztonságos is

A fagyizásról nekem mindig egy ősrégi Bikini szám jut eszembe, aminek persze, hogy „Fagyi” a címe és a következő a refrénje: „Mert nyalni csak úgy lehet, ha élvezzük az ízeket.” Nos, top 10 balatoni fagylaltozót bemutató listánkban nem csak az ízek, de a biztonság is szerepet kapott, a tesztet ugyanis a NÉBIH készítette.

Fagyizni nyáron nem csak hogy jó, de szinte kötelező, valószínűleg így gondolja ezt mindenki, hiszen egy jobb balatoni fagyizónál szinte mindig sorba kell állni nyáron. A NÉBIH gondolt egyet és megvizsgálta a legnépszerűbb 20 balatoni fagylaltárust, hogy rangsorolja azokat. A fagylaltokat vizsgáltak küllem, íz, szín és állag alapján, de pontozták a fagylaltozókat is összbenyomás, választék, higiénia, felszereltség és kiszolgálás alapján, s persze a NÉBIH elvégezte a szokásos élelmiszerbiztonsági vizsgálatokat is. Így alakult ki a 10 legjobb balatoni fagyizó sorrendje, bár a megosztott helyezések miatt a legjobb 10-be összesen 13 fagylaltozó került be.

TOP 10 (13) balatoni fagylaltozó

1. Bergmann Cukrászda (Balatonfüred, Petőfi Sándor utca 64.)

2. Várkávéző (Szigliget, Kisfaludy utca 26.)

3. Florida Fagyizó (Balatonmáriafürdő, Rákóczi utca 85.)

4. Rege Cukrászda (Tihany, Kossuth Lajos u. 22.)

5. Amaretto Fagyizó (Balatonalmádi, Városház tér 1.

6. Jordanics Cukrászda (Keszthely, Pető u. 7.) és Márton Cukrászda (Balatonlelle, Rákóczi út 239.)

7. Levendula Kézműves Fagylaltozó (Tihany, Kossuth Lajos u. 31.) és Caffee Rigoletto (Hévíz, Kölcsey Ferenc utca 2.)

8.  Léda Cukrászda és Kávéház (Balatonszárszó, Fő utca 2.)

9.  Korzó Fagyizó (Balatonfüred, Zákonyi Ferenc sétány 4.) és Gombóc Fagyizó (Révfülöp, Füredi út 26.)

10.Cappuccino Kávéház (Balatongyörök, Kossuth Lajos utca 4/a)  

Végezetül álljon itt a NÉBIH teljes top 20-as rangsora a legjobb balatoni fagyizókról. Akit részletesebben is érdekel a tesztelés menete, valamint az elvégzett vizsgálatok köre és pontozása, itt tudhat meg többet. A közönségszavazatok alapján egyébként a révfülöpi Gombóc Fagyizó a balatonra látogató magyarok kedvence. (A blogbejegyzésben felhasznált képek forrása a NÉBIH).