Kihagyhatatlan programok a Balaton partján – 2019. július

A nyár sokak számára egyet jelent a Balatonnal. Ha pedig Balaton, akkor nem elhanyagolható, hogy az állandó látnivalók és a tó selymes vize mellett, milyen programok csalogathatnak még minket a „magyar tengerhez” júliusban. Ezeket gyűjtöttük most csokorba.

Levendulaszüret- Kőröshegy (június végétől július 21-ig)

A Balatonföldvárhoz közeli Kőröshegyi levendulásban július 21-ig minden nap 9 és 18 óra között szedhető a lakásdíszként, szekrényillatosítóként is csodálatos lila levendula. Ha a környéken nyaraltok, egész évre csokorba szedhetitek a nyár illatát.

Balaton Sound Fesztivál – Zamárdi (július 3 – 7.)

Hazánk egyik legnagyobb nyári prémium eseményének számít a Zamárdi szabadstrandján megrendezett Balaton Sound Fesztivál, ami idén 16. alkalommal várja a bulizni vágyókat. 5 nap alatt 20 helyszínen 300 fellépő, köztük 100 nemzetközi sztár gondoskodik a szórakoztatásról Európa egyik legmenőbb vízparti fesztiválján.

KeszthelyFest- Keszthely (július 5-7.)

Nyugat-Balaton egyik legnépszerűbb rendezvénye a keszthelyi fesztivál, melyet idén 6. alkalommal rendeznek meg. A Keszthely történelmi belvárosában megrendezett fesztivál 5 színpadon változatos zenei programokkal és kiváló pincészetek részvételével garantálja a jó mulatást. Valamennyi program díjmentesen látogatható.

XXI. Balatonlellei Juliális (július 5-7.)

Azok se csüggedjenek, akik július elején Balatonlellén pancsolnak, mert július 5-7. között kerül megrendezésre az idei balatonlellei Juliális, mely keretében halászléfőzőversenyen mérhetik össze tudásukat a versenyzők, és bográcsos főzőpikniken vehetünk részt. Mindezt szórakoztató kísérő programok és kirakodóvásár is színesíti.

XVI. New Orleans Jazz Fesztivál- Siófok (július 11-14.)

Idén júliusban 16. alkalommal rendezik meg Siófok fő terén a hazai dixieland fesztiválok történetének legnagyobb szabású rendezvényét, a New Orleans Jazz Fesztivált. A program valamennyi koncertje ingyenes és kutyabarát. Siófokon a Plázst se hagyjátok ki: A nyaralás betetőzéseként érdemes ellátogatni a Siófoki Nagystrandra, ahol a családi programok, sportolási lehetőségek mellett számtalan friss élmény vár rátok egész nyáron. Víziélménypark, „magyar tengerparti” -parti, nappali programok, esti koncertek gondoskodnak kicsik és nagyok kikapcsolódásáról.

Red Bull Air Race – Zamárdi (július 13-14.)

A Red Bull Air Race a megszokott helyszínről idén Zamárdiba költözik. A lebilincselő tópart, a zenei fesztiválok és a balatoni régió borai miatt tökéletes helyszín a versenysportok számára.

Kékszalag Vitorlásverseny- Balatonfüred (július 18-20.)

Európa legnagyobb tókerülő versenye a vitorlások körében nagy népszerűségnek örvendő Kékszalag, melyen idén az 51. Nagydíj illeti meg a győztest. A szervezők több mint 600 hajós mezőnyre, vagyis az előző évekhez képest rekordmennyiségű versenyzőre számítanak a szervezők Balatonfüreden júliusban. A Magyar Vitorlás Szövetség legnagyobb eseménye összeforrt a balatoni vitorlázás fogalmával.

Visszhang Fesztivál – Tihany (július 26 – 27.)

Ha Tihanyban vagy a környéken nyaralsz július 26-27-én, akkor semmiképpen se hagyd ki az idei Visszhang Fesztivált, ami változatos zenei programokkal, hagyományőrző jelleggel kerül idén is megrendezésre. Olyan népi hangszerek is megszólalnak a rendezvény során a Balaton egyik legszebb városában, mint, amilyen a duda, a citera vagy a tekerő.

Balatoni Retro Fesztivál – Fonyód (július 26-27.)

Ha szeretsz nosztalgiázni, és épp a Balaton déli részén nyaralsz, ott a helyed Fonyódon július 26-és 27 között! A Balatoni Retro Fesztiválon visszautazhatsz az időben, legalábbis, ami a zenéket és a rendezvény hangulatát illeti mindenképp!

A balatonfüredi Anna-bál (július 27.)

A sok-sok éves hagyományra visszatekintő bált idén 194. alkalommal rendezik meg Balatonfüreden. A történelmi hagyományra visszatekintő rendezvény, az ország egyik legrégibb bálja. Mind tradicionális jellegében, mind hangulatában a polgári Magyarország egyik legbőségesebb időszakát, a Reformkort eleveníti fel. Szívhalászat, prímásverseny, operagála, és éjfél után bálkirálynő- és udvarhölgyválasztás színesítik a programot. A füredi Hajókikötő előtti Vitorlás téren utcabálon mulathat a nagyközönség. Az idei rendezvény a Gyógy térre is kiterjed, a Kossuth-forrás előtti téren is asztaloknál foglalhatnak helyet a bálozók. Felejthetetlen élmény!