Kirándulóhelyek Siófokon és környékén

A Balaton legnagyobb városa, a déli parton található Siófok, amit a magyar tenger fővárosaként is emlegetnek. Siófokon és a környékén garantáltan találunk programot, és kirándulási lehetőségekben sem lesz hiány.  Csobbanhatunk az Aranyparton, rossz időben vár ránk a Galerius Élményfürdő és Wellness Központ, sétahajózhatunk. Mutatjuk, mit és hol érdemes megnézni itt.

1. Millennium- és Jókai Park, Siófok

Kirándulóhelyek Siófokon és környékén

Már a vasútállomás környékén találhatunk látnivalót, az épület előtt 1996-ban Millennium Park létesült, ami a maga 16000 m2-ével pihenésre és gyönyörködésre is alkalmas terület, Zenepavilonnal, szökőkúttal, Napórával és Varga Imre, Martsa István, Kiss Sándor alkotásaival. A hely adottságai miatt gyakran kerül sor zenei estekre is, ahol kellemesen társulnak az esti fények az élő zenei etűdökkel.
A város legnagyobb parkját sem érdemes kihagyni az élmények közül, a 4,6 hektáros Jókai park egykor híres siófoki lóverseny-pálya volt. Itt lefényképezkedhetünk Krúdyval, a tó partján Rózsa-ligetben gyönyörködhetünk, izgalmas szobrok között sétálhatunk vagy andaloghatunk a csodás japánkertben.

2. Bella Állatpark, Siófok

A város centrumához közel szintén élmények várnak ránk. A Bella Állatpark igazi kuriózum az állatkertek között, mivel itt nem egzotikus egyedekre helyezik a fókuszt, hanem arra az élményre, amit a szabadon mozgó, emberhez szokott állatok között élhetnek át a kicsik és nagyok. Szelíd tevék, lámák, alpakkák, pónik, szurikáták, kismalacok forgatagában találhatjuk magunkat, akikkel barátságot is köthetünk a Zoo csemegéért cserébe. A 30 ezer négyzetméteres, zöldterületen található park kényelmesen bejárható babakocsival is, kisgyerekesek számára is nagy kaland. Lehetőség van állatsimogatásra és élménylovaglásra is.

3. Bebó Aquapark, Siófok

A Bebó Aquapark a város Nagystrandján van, a Tömörkény utca végén. Igazi vízi oázis, ahol a gyermekeket, egy kifejezetten számukra készült, Ninja Warrior-jellegű, felfújható vízi akadálypálya is várja.

4. Víztorony, Siófok

2012-ben teljes egészében megújult Siófok emblematikus épülete, a Víztorony, ami a város szívében található. Az épület kilátó szintjeire 2 panorámalifttel juthatunk fel, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Balatonra. A 45 méter magas építményben 360°-ban körbejárható nyitott kilátó rész, Szentkirályi oxigén bár, Panoráma kávézó és Samsung élményközpont várja a látogatókat. A felső rész ráadásul forgásával lehetővé teszi, hogy egyhelyben ülve egy ital mellett a teljes körpanorámát megtekinthessük.

5. Fordított ház, Siófok

Igazi turisztikai attrakció a hazánkban elsőként 2017-ben megépített siófoki fordított ház, ami két szinten is megszédíti a látogatóit. A fordított képet mutató, berendezett épület, denevérszemszögből mutatja be a lakótereket. A gravitáció megzavarása révén, a házba belépve labilissá válhat az egyensúlyérzékünk, ezért azok számára, akik belső fül problémával küzdenek, a látogatása nem ajánlott.

Siófoki látnivalók + programok

» Olcsó siófoki apartmanok «

6. Szamárkő, Zamárdi

Igazi legendagyárnak számít a Zamárdiban található Szamárkő, ahol több jó történet is született már. A zarándokhellyé vált két közepes sziklakő kapcsán elterjedt, hogy a gyermek Jézus, Szűz Mária és Szent József útja vezetett erre, és a szikla mellett elhaladva szamaruk a sziklából kinőtt fűcsomó után kapott. A történet abból eredhet, hogy a sziklában gyermeki lábnyomot és egy patás állat nyomát vélték látni.

7. Zamárdi Kalandpark, Zamárdi

Ha unjátok a strandolást és szívesen fokoznátok az adrenalinszinteteket, érdemes ellátogatni a Zamárdi Kalandparkba, ami Zamárdi-Felső vasútállomástól mintegy száz méterre található. A harmincötezer négyzetméteres ligetben elterülő „kalandöböl” ősfás környezetben változatos kihívások elé állítja a család tagjait. Közel másfél kilométernyi csúszó pálya várja a különböző korosztályokat.

8. Zamárdi Kőhegyi-kilátó, Balatonvilágos Panoráma-kilátó

Ahogy egy mondás tartja, a déli partban az északi part látványa a legjobb. Erre szuper példa a Zamárdiban található Kőhegyi-kilátó, ahonnan csodás rálátás nyílik a szemközti oldalra és a tó egészére. Túra célnak is kiváló. Ahogy a világosi dombon kialakított park szintén jó helyszín arra, hogy a legnagyobb hazai tóban gyönyörködhessünk.

» Fantasztikus szállások Zamárdiban «