TOP 12 balatoni strand: 2018-ban ezek a legjobb fürdőhelyek a magyar Riviérán

Idén is kiválasztották a legjobb balatoni strandokat. A Balatoni Szövetség által meghirdetett Kék Hullám Zászló 2018 Strandminősítés keretében vizsgálták a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok állapotát, tisztaságát, a strand akadálymentesítésének szintjét, a környezet állapotát, a játszóterek minőségét és árnyékoltságát is. Ezek voltak a legjobbak.

 

Összesen 12 balatoni strand kapott 5 csillagos minősítést a Balatoni Szövetség által 2018-ban immmár 14. alkalommal meghirdetett versenyen. A bírák nem ám csak úgy fotók alapján osztogatták a díjakat: a szakértő zsúri június második felében végigjárta a 34 pályázó mindegyikét és „szemrevételezéssel” vizsgálta a strand általános állapotát, környezetét, a játszótereket, a parkolást, de még az árnyékoltság mértékét is. Ez alapján idén 12 strand kapott 5 csillagos, 15 fürdőhely 4 csillagos, míg 6 part 3 csillagos – kvázi közepes – minősítését. Nézzük a legjobbakat, vagyis az 5 csillagos balatoni strandokat:

Vonyarcvashegy Lidó Strand

képforrás: https://vonyarcvashegy.hu/strand

A Lidó a fiatalok körében rendkívül népszerű plázs, s hogy miért? Azért mert szörfiskolával, vízisípályával és vízi színpaddal várja az idelátogatókat. Persze családosok számára is jó választás, hiszen homokos partszakaszával, gyermekmedencéjével, EU komfortos játékaival a gyermekek számára is szuper kikapcsolódást biztosít.

Szállások Vonyarcvashegyen

 

Balatongyörök Községi Strand

képforrás: https://balatongyorok.hu/strand

A legkedveltebb Balatoni Strand versenyt is elnyerő helyen árnyas és napos területek váltakoznak, a lidós partszakasz kedvez a kisgyermekes családoknak, játszótér, vízi csúszda, gyermekmedence, röplabda, kosárlabda és teniszpálya, csónak-, vizibicikli kölcsönzés, viziaerobik, szörfoktatás-, kölcsönzés, valamint gyermek animáció vár minden strandra látogatót. A panoráma is lenyűgöző: a tanúhegyek és a várral megspékelt Szigligeti-öböl egyaránt látható a strandról.

Szállások Balatongyörökön

 

Gyenesdiás Diási Játékstrand

képforrás: http://www.gyenesdias.info.hu/hu/info/strandok_gyenesdias_balaton/diasi-…

Gyerekeknek, sportolni vagy éppen csak pihenni vágyóknak egyaránt jó választás a Diási Játékstrand: a Balaton Családbarátja címet is elnyerő hely játszótérrel, sportpályákkal, nagy melegben árnyékkal várja a kikapcsolódásra vágyó balatoni nyaralókat.

Szállások Gyenesdiáson

 

Szigliget Községi Strandfürdő

képforrás: http://szigliget.hu/portal/index.php/turizmus/szolgaltatasok/strand

Mintegy 18 000 m2-es zöldterületen, játszóterekkel, homokozóval, strandröplabda-pályával csábít a Szigligeti strandfürdő. A látvány itt is lenyűgöző, ha pedig túl forrón süt a nap, könnyedén találhatunk árnyékos helyeket a hatalmas és csodálatos szigligeti fák alatt.

Szállások Szigligeten

 

Balatonfüred, Kisfaludy Strand

képforrás: http://balatonfuredistrandok.hu/kisfaludy.html

Az északi Balaton-part legnagyobb szórakoztató strandja Balatonfüred keleti részén található. Ingyenes parkolója, élménymedencék, sportpályák, főszezonban sportversenyek, neves művészeket felvonultató szórakoztató rendezvények várják az aktív kikapcsolódást kedvelő fürdőzőket.

Szállások Balatonfüreden

 

Alsóörs Községi Strand

képforrás: https://alsoors.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=36&Itemid=6

Gyönyörűen parkosított, rendezett, családbarát környezetével, esztétikus megjelenésével, megfelelő mennyiségű árnyékot adó fáival, kellemes, biztonságos medrével az Alsóörsi Községi Strand is minden balatoni fürdőző bakancslistájának kötelező eleme.

Szállások Alsóörsön

 

Balatonfüredi Esterházy Strand

képforrás: http://www.balatonfuredistrandok.hu/eszterhazy.html

Az Esterházy strandon a balatoni pancsolás mellett élményfürdő komplexum is várja az idelátogatókat. A parkosított plázsról a tihanyi panoráma gyönyörű látványt nyújt, ráadásul a strand mozgássérültek számára is látogatható.

Szállások Balatonfüreden

 

Csopaki Községi Strand

képforrás: http://strand.csopak.hu/hu

A csopaki strandon 530 m-es hosszúságban homokos, biztonságos, fürdésre kijelölt vízfelület fogadja a strandolni vágyókat. A parton 15 000 m2 zöldterület, gyermekek részére jól felszerelt játszóterek, kabinok, hideg-melegvizes zuhanyzók, valamint a sportolni vágyók részére strandröplabda pálya és egyéb sportolási lehetőségek állnak rendelkezésére.

Szállások Csopakon

 

Keszthely Városi Strand

képforrás: https://www.keszthely.hu/turistaknak/strandok

A Városi Strand Keszthely gyöngyszeme, 35 000 m2 napozófelülettel és 20 vendéglátóhellyel rendelkezik. Rengeteg szolgáltatást nyújtanak az aktív és passzív pihenésre vágyóknak. A Balaton-alakú medence minden idelátogató számára kihagyhatatlan!

Szállások Keszthelyen

 

Balatonalmádi Wesselényi Strand

képforrás: https://balaton-almadi.hu/elmenyek/strandok/wesselenyi-strand

Balatonalmádi legnagyobb és persze legjobb strandja sok vendéglátó egységgel, pihenési, sportolási (pl. strandröplabdapálya) lehetőséggel, játszótérrel várja a vendégeket. A hely egyik különlegessége a keleti kapunál található strandkönyvtár, ahol az olvasni vágyók találhatnak maguknak kellemes elfoglaltságot.

Szállások Balatonalmádin

 

Balatonberény Községi Strand

képforrás: http://www.balatonbereny.hu/

Az egész családnak fantasztikus pihenést nyújt Balatonberény legrégebb óta működő központi strandja. A part menti homokozó, a gyermekmedence és további gyermekbarát szolgáltatások a legkisebbeknek, a számtalan sportolási lehetőség a nagyobbaknak, míg a napozóágy-kölcsönzés, az árnyas és csendes ligetek a pihenni vágyó idősebbeknek nyújtanak kikapcsolódási lehetőséget.

Szállások Balatonberényben

 

Balatonföldvár Keleti Strand

képforrás: https://balatonfoldvar.info.hu/hu/vizes-kikapcsolodashoz/balatonfoldvar-…

A hatalmas füves területen elhelyezkedő strand utca felőli részén sportpályák – így pl. kosárlabda-, strandröplabda-, focipálya – találhatók. Árnyékra a hatalmas fák alatt lelhetünk rá, de bőven van nyitott terület is a balatoni napozáshoz. A gyerekek számára animátorok biztosítanak további szórakozási lehetőségeket: ebben kézműves foglalkozásoktól ügyességi játékokig, különböző sportversenyekig sokféle szabadidős tevékenység szerepel.

Szállások Balatonföldváron

 

A fenti, kiváló minősítést elért strandok mellett további 21 strand kapott 4, ill. 3 csillagos minősítést, nevüket alább felsoroltuk.

Négy csillagos balatoni strandok 2018-ban:

 • Keszthely Libás strand
 • Balatonudvari Fövenyesi strand
 • Balatonudvari Községi strand
 • Balatonmáriafűrdő Központi Fizető strand
 • Zamárdi Nagy strand
 • Révfülöp Császtai strand
 • Ábrahámhegy Községi Strand
 • Balatonfűzfő Fövenyfűrdő
 • Balatonakali Községi strand
 • Balatonlelle Napfény strand
 • Siófoki Nagystrand
 • Zánka Községi Strand
 • Balatonszárszó Mikszáth utcai Központi Strand
 • Fonyód, Panoráma strand
 • Badacsonytomaj Badacsony strand

 

Három csillagos balatoni strandok 2018-ban:

 • Badacsonytomaj Városi strand
 • Balatonfűzfő Tobruk strand
 • Keszthely Helikon strand
 • Balatonboglár Platán strand
 • Révfülöp Szigeti strand
 • Balatonederics Zöld Hullám strand