Top 6+1 program Magyarországon 2019 decemberben

Az év utolsó hónapja telis-tele van jobbnál jobb programokkal. Országszerte élvezhetjük a közös adventi gyertyagyújtás, a forraltbortól illatozó karácsonyi forgatag hangulatát. Cikkünkből kiderül, melyek az idei év leghangulatosabb decemberi rendezvényei.

 

Mikulásvonat, Diósgyőr (2019. november 22. – december 15.)

Idén 17. alkalommal indult útjára a Mikulásgőzös a lillafüredi kisvasúton. A Diósgyőri Mikulásvonat® 2 és fél órás meseprogrammal várja a gyermekeket és szüleiket. Valamennyi, alkalomra díszített kocsiban krampuszok gondoskodnak a kicsik szórakoztatásáról, Lillafüreden a “Mesebirodalom” kapujánál pedig maga a Télapó fogadja az érkezőket. Majd további jelmezbe öltözött szereplők bekapcsolódásával egy 75 perces interaktív szabadtéri mesejáték részesei lehetünk. A program elsősorban 2-10 éves gyermekek számára nyújt felejthetetlen élményt. A Mikulásvonatok indulási időpontjai minden nap: 9:00; 11:35; 14:10; 16:45. Indulási és visszaérkezési helyszín: LÁEV Miskolc, Dorottya úti végállomása. A programot eső és hóesés esetében is megtartják. A Mikulásvonat®-on való részvétel csak és kizárólag előre megváltott jegy ellenében történhet. Jegyek 2100 Ft/fő ártól kaphatók! A Mikuláscsomag ára 950 Ft.

 

Mikulás Expressz, Budapest (2019. december 6-7-8.)

2019 decemberében a Nickelodeon és a Vasúttörténeti Park közösen indítja útjára a közel 20 éves Mikulás Expresszt. Az alkalomhoz „öltözött” gőzös végig zötyög a Nyugati pályaudvart és a Vasúttörténeti Parkot összekötő útvonalon. Szuper családi program az ünnepek előtt. Az utazás végén Kőhalmi Ferenc varázslatos interaktív műsora várja a kicsiket, és természetesen a Mikulás és a manói sem hiányozhatnak az eseményről. A Mikulás Expressz indulási időpontjai a megadott napokon: délelőtt, a vonat a Nyugatiból indul 9:55- kor, a Parkból vissza pedig 13:03-kor. Délután, a vonat a Nyugatiból indul 14:25-kor, a Parkból vissza 17:26-kor. A vonatjegyek ára felnőtteknek és gyermekeknek egységesen 3.990 Ft/fő. A sétálójegyek ára felnőttek és gyermekeknek egységesen 2.990 Ft/fő.

 

Karácsonyi Vásár, Eger (2019. november 23. – december 24.)

A barokk belváros hamisítatlan díszletei között, színpompás adventi hangulat fogad minket, ahol megmelegedhetünk egy finom forraltbor, egy fűszeres kürtőskalács társaságában, miközben szebbnél szebb kézműves portékákban gyönyörködhetünk. Ünnepi fényben úszik a Dobó tér, a Gárdonyi tér és a Végvári vitézek tere. A szabadtéri színpadon egymást érik az adventi koncertek, a gyerekeket többek között ingyenes jégpálya, kézműves játszóház várja.

 

Advent a Várkert Bazárban, Budapest (2019. december 1. – december 22.)

A karácsonyi készülődés hangulata a budapesti Várkert Bazár tereit is belakja december 1. és 22. között. A helyszínen számos program várja valamennyi korosztályt. A késődélutáni, esti órákban Magyarország kiemelkedő művészei és társulatai gondoskodnak a szórakoztatásról. Kézműves foglalkozások, iparművészeti vásár, adventi gyertyagyújtás, koncertek, csak néhány program, ami miatt érdemes ellátogatni a Várkert Bazárba is az ünnepi előkészületek idején.

 

Mikulás Ünnepség a Csokoládé Múzeumban, Budapest (2019. december 4-5-6.)

Minden, ami szem-szájnak ingere, és még annál is több. A Mikulás Ünnepség a budapesti Csokoládé Múzeumban valóra vált mese, ahol ének ébreszti a Mikulást.  A csillogó barokk teremben aztán előkerülnek az ajándékok is a puttonyból. De mindezek előtt a csokoládék tere vár ránk, ahol a csokoládén túl a készítésébe is belekóstolhatunk. Az eseményen előzetes bejelentkezéssel lehet részt venni. Alkalmak: december 4 – 5 – 6. 17:00 óra.

 

Adventi- és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren, Budapest (2019. november 9- január 1.)

Az adventi hangulat nem hiányozhat a budapesti Vörösmarty térről sem, ahová immár 20 éve költözik be rendszeresen. Színvonalas kulturális és szórakoztató programok mellett, magas minőségű termékek közül válogathatunk a vásáron, melyet Európa 10 legszebb ünnepi vására között tartanak számon. A decemberi programok között az egyik legnépszerűbb eseménynek számító rendezvényt idén sem érdemes kihagyni.

 

XII. Méz és Mézeskalács fesztivál, Gyula (2019. december 6-8.)

Mézédes élvezetekkel kecsegtet a gyulai Méz és Mézeskalács Fesztivál, ahol ínycsiklandozó mézfajták, omlós mézeskalácsok, és cukrászati különlegességek kerülnek bemutatásra. Természetesen a kóstolás sem maradhat el! Az eseményen az Adventi készülődés és a kézműves programok is helyet kapnak. Az önmagában is gazdag programot Múzeumi körséta, szórakoztató műsorok, Luca-napi meglepetések színesítik.