Top programok Magyarországon 2020 február

Még nem tudod, mit csinálj februárban? Legyen szó farsangi forgatagról, vásári komédiáról, gasztro-élvezetekről, a farsangi szezonban sem fogsz unatkozni. Összegyűjtöttük, hol érdemes ott lenni idén februárban.

 

1. Széchenyi-bál, Budapest (2020. február 1.)

Miért ne indulhatna a február egy elegáns bállal? A Pesti Vigadó ad otthont a 103. Széchenyi Lakomának és Bálnak. A Széchenyi-bált a Vigadó teljes II. emeletén rendezik, ami a dísztermet, a hozzákapcsolódó két termet, a főlépcsőház előtti teret és a Dunára néző panoráma-folyosót jelenti. A vendégek 10 fős kerek asztaloknál foglalnak helyet. A bál kezdete 19.30, zárása hajnali 3 óra. Az est háziasszonya Bényi Ildikó lesz. A báli dresszkód: estélyi öltözet. Báli vacsora- és belépőjegy ára 36.000.- Ft. A díj tartalmazza az üdvözlő italt, a többfogásos vacsorát, italokat, éjféli áldomással, és a programot, beleértve a szerzői jogdíjas előadások 3.000 Ft-os összegű belépődíját. Személyesen történő jegyvásárlásra is lehetőség van a Pesti Vigadó helyszínén 2020. január 21. kedden 15-18.00 óra között.

 

2. 2020. Winelovers Grand – Az év első borfesztiválja, Budapest (2020. február 1. 11:00 – 23:00)

Az elegáns Corinthia Hotel ad otthont az év első borfesztiváljának, mely keretében 150 hazai kiállító, és több mint 800 bor kap helyet. Itt nem csak a borokból kapunk kóstolót, de a borokról való tudásunk is gazdagodhat. A 12 órán át tartó eseményen vezetett előadások teszik még testesebbé az ízélményt. Mindig is szerettél volna az ízek mögé látni? Itt az alkalom!

 

3. Budapest Varieté, Budapest (2020. február 7-16.)

A Budapest Varieté 2020-ban sem okoz csalódást. Az exkluzív vacsorával induló estet idén a káprázat és humor jegyében született előadás követi, melyen hazai ismert művészeken túl, a világ legkiválóbb művészeit láthatjuk a Duna Palotában. A revük és varieték nemzetközi világa tölti be nevetéssel, önfeledt szórakozással a színháztermet. Monte Carlo, New York, Las Vegas, Párizs…… után Budapesten! A Budapest Varieté idei sztárjai: Kőhalmi Ferenc, Steve Eleky, Michael Halvarson, Fever Dance Group, Veres Henrik, Trio Bokafi, Duo Juderto, Bakk Diana, Thu Hien, Czigány Judit, Szebasztián és Krisztina. Nézőtér és jegyárak 3 kategóriában kaphatók a rendezvényre: VIP – 17.990 Ft, 1. Kategória – 15.990 Ft, 2. Kategória – 13.990 Ft. Az ár tartalmazza: Welcome-drink (1 pohár/fő); fűszervajas friss házikenyér az asztalokon; 3 Fogásos vacsora (igény esetén vegetáriánus menüvel); látványos és felejthetetlen varieté előadás.

 

4. Barokk farsangi bál, Győr (2020. február 8. 19:00 – 2020. február 9. 2:00)

Utazz vissza az időben, kapd fel a barokk vagy rokokó stílusú báli ruhád, és farsangolj különleges körülmények között a győri művészi Zichy-palotában! A bál a 17-18. századi zenék és táncok jegyében, táncmester közreműködésével garantáltan új élményekkel gazdagít minden résztvevőt. Az időutazásról a korabeli barokk menüsor is gondoskodik.

 

5. Böllértalálkozó, Túrkeve (2020. február 14-15.)

Ha tél, akkor disznóvágás. Túrkevén 14. alkalommal kerül megrendezésre a böllérek találkozója, mely nem titkolt célja a hagyományos népi disznóvágások hangulatának felélesztése. Itt megismerkedhetünk a húsfeldolgozás teljes folyamatával a szúrástól egészen a kolbásztöltésig. A résztvevő böllérek kóstolóival lakhatunk jól. Ízelítőt kaphatunk a hagymás sült vérből, hurkából, kolbászból, orjalevesből, toroskáposztából stb. Malacsütés, pálinkakóstolás, zene és tánc, valamint kirakodóvásár gondoskodik a jó hangulatról.

 

6. Ásványtúrák, Pilisjászfalu (2020. február 22.)

A Mátra Ásványház szervezésében lehetőség nyílik egy izgalmas túra keretében ásványgyűjteményünk bővítésére. A természet iránt érdeklődők számára kihagyhatatlan program. A szervezett túra keretében február 22-én UV-fényben végzett éjszakai ásványgyűjtésre indulhatunk Pilisjászfalu vasútállomási parkolójából 16.45-kor. A következőket vidd magaddal a túrára: UV lámpa, normál fényű zseblámpa, fényképezőgép, és egy hátizsák a földről felszedhető UV-s ásványoknak. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

 

7. Frigyes-napi vásár, Nagykőrös (2020. február 23.)

Nagykőrösön nagy múltra tekint vissza a vásározás, első vásárjainak megtartási jogát még a 16. században kapta meg a település. A nagykőrösi kirakodásokra többezren látogatnak el, legyen szó a Szent György vagy a Szent Mihály napi sokadalomról. Ezekhez hasonlóan a Frigyes-napi vásárt is számos hagyományőrző, vásári programmal színesítik a szervezők, és közel 400 árus portékáiból válogathatunk, így a család apraja-nagyja jól érezheti magát. Jó idő esetén reggel ½ 5-től 13-14 óráig tart.

 

8. Utazás Kiállítás Hungexpo, Budapest (2020. február 27 – március 1.)

Szíved szerint folyton úton lennél? Hazánk első számú turisztikai vására ez esetben igazi „csemegéket” tartogat számodra. Idén 43. alkalommal várják a szakemberek az utazás szerelmeseit a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Itt megtekinthetjük többek között Magyarország legnagyobb hajókiállítását, a Karaván Szalonban a hazai lakóautókínálattal ismerkedhetünk meg, de találkozhatunk a kedvenc utazó bloggerünkkel és friss élményekkel, újabb úticélokkal lehetünk gazdagabbak.

 

9. Folklór Est, Budapest (2020. február 29. 20:00 óra)

A magyar népzenei élet elitje ad színvonalas műsort szintén a Duna Palotában a Folklór jegyében. A Magyar Állami Népi Együttes, a Rajkó Népi Együttes és Zenekar, valamint a Duna Művészegyüttes idén sem vállalkozik kevesebbre, mint a folklór hagyományait bemutató táncok, zenék és öltözékek látványos és színvonalas bemutatása. Jegyárak: Teljes ár 1. kategória: 11 200 Ft, Teljes ár 2. kategória: 10 100 Ft, Teljes ár 3. kategória: 7 700 Ft, Diák ár 1. kategória: 10 500 Ft, Diák ár 2. kategória: 9 400 Ft, Diák ár 3. kategória: 7 000 Ft.