3 + 1 tuti tipp, ha gyerek- és bababarát szállásra vadászol

Gyerekbarát megoldások a szálláshelyeken, avagy mitől, milyen szolgáltatásoktól lesz igazán bababarát egy hotel vagy apartman? Valóban bababarát vagy ez a jelző csak marketingfogás? Sok szülő kénytelen ezzel a dilemmával szembesülni, amikor próbál a család legkisebb tagjaihoz is igazodó szálláshelyet találni egy kellemes wellness hétvégéhez, vagy csak a közös kikapcsolódás reményében. Cikkünkből kiderül, hogy milyen tényezők meglétével érdemli ki egy-egy szálloda vagy apartman a bababarát jelzőt.

Családbarát egyben bababarát kialakítás

A valóban család- és bababarát szálláshelyek kialakítása a lehető legtöbb részletében igazodik a gyermekes családok igényeihez, mind a játszóterek, a picikre szabott szolgáltatások, a megfelelő méretű lakótér, a speciális ellátás, a felszereltség tekintetében. A legtöbb ilyen helyen tapasztalt animátorokra bízhatjuk gyermekünk szórakoztatását, míg mi a wellness részlegen pihenjük ki a fáradalmakat.

Felszereltség

Felszereltség tekintetében egy etetőszék és egy gyermekmedence még nem tesz gyermekbaráttá egyetlen szálláshelyet sem. A kicsik kényelme és biztonságérzete egy szülő számára sarkalatos pont, nincs ez máshogy szállásvadászat közben sem. Gyermekes családoknak még egy két napos kiruccanás is körültekintő tervezést igényel. Ilyenkor nem árt tudnunk, mi az a standard, amit az adott szálláshely nyújtani tud számunkra, és mi az, amit kénytelenek vagyunk otthonról magunkkal vinni gyermekünk komfortja érdekében. Az ideális helyen a pótágyazás lehetősége nem merül ki egy egyszemélyes heverőben, de igény esetén babaágyat is tudnak biztosítani a család legkisebb tagjának. Ugyanennyire fontos a babakád, a pelenkázóasztal, a bili és/vagy WC-szűkítő biztosítása is, ahogy tápszeres baba esetén a vízforraló is nagy segítség lehet a pihenni érkező, otthonos komfortra vágyó családok számára.

Szolgáltatások

A szálláshely éttermében külön rész áll a családosok rendelkezésére, ahol az etetőszék mellett, színes gyermekétkészletek, gyermekmenü, gyermek-svédasztal, rugalmasan tervezhető étkezések gondoskodnak a gyermekek kényelméről, a felnőttek nyugalmáról. A wellness részleg kialakítása is tükrözheti a gyermekbarát jelleget egy-egy gyermekmedence, játszószoba révén, és ma már számos szálláshely kínál gyermekfoglalkozásokat, széleskörű családi programokat, bébiszitter szolgáltatást a felhőtlen kikapcsolódás érdekében. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a valóban gyermekbarát szálláshelyek esetében a személyzet is felkészült, tapasztalt emberekből áll, akik szolgálatkészen állnak a szülők rendelkezésére egy-egy felmerülő kérdés, probléma esetében.

Foglaláskor szűrj ezekre

Legtöbbször, ha neki állunk családbarát szállást keresni az interneten az az érzésünk támadhat, mintha a holdon keresnénk sima felületet. Szerencsére az apartman.hu például olyan szűrőket vezetett be, melyek használatával viszonylag egyszerűen szűrhetünk a számunkra fontos paraméterek mentén. Ilyen szűrők lehetnek például a következők: asztali etetőszék, kiságy, bébi-étel melegítési lehetőség, játszótér, hordozható kiságy, baba etetőszék, vagy éppen a babajátékok megléte. Persze az apartamn.hu térképes keresőjében ennél is több szűrő áll mindazok rendelkezésére, akik gyermekkel szeretnének megfelelő szállást találni.