7+1 esőbiztos program gyerekkel 2022 márciusában

Nehéz időkben is szükség van a boldogságra. Sőt, nehéz időkben van a leginkább szükségünk rá. Cikkünkben az ország legjobb márciusi programlehetőségeiből merítettünk.

1. Csopa Csuda, avagy családi hétvége a budapesti Csodák Palotájában

családi hétvége a budapesti Csodák Palotájában

Közel 250 játékot próbálhattok ki a családdal, és egész napra birtokba vehetitek a Csodák Palotáját, ha családi hétvégére váltotok jegyet. 5000 m2-en, 2 szinten attrakcióikkal, interaktív játékokkal várnak titeket. Így egy esős nap sem állhat a közös program útjába. A Csodák Palotájában kreatív építési területen alkothatsz, megismerkedhetsz a természetben fellelhető tudománnyal, a legnagyobb tudósokkal találkozhatsz a Tudósok csarnokában, akikről mindenféléket megtudhatsz a pletykasarokban. Sőt a saját és a bolygónk határát is átlépheted az Űrállomáson. Csodákra fel!

2. Csokoládé és Édesség Fesztivál Tatán 2022.március 12-13. között

2. Csokoládé és Édesség Fesztivál Tatán 2022.március 12-13. között

Kihagyhatatlan program, ha a boldogságunk fokozásáról van szó, a 2 napos tatai Édesség Fesztivál, ahol minden finomságokról szól. Hangulatos programok, koncertek várják az érdeklődőket. Igazi családi kikapcsolódás lehet, ahol a legkisebbekre is gondoltak. A gyerekeket meglepetések és korlátlan ugrálóvár használat is várja. Tombolával pedig akár egy görögországi utazást is nyerhetünk. A fesztivál a tatai Güntner Arénában kerül megrendezésre, mely a Kőkút közben található és a május 1. útról közelíthető meg legkönnyebben.

Tatai hotelek, panziók, apartmanok, vendégházak itt >>

3. Rügyfakasztó bábparádé Győrben – 2022.március 20. 10.00-19.00 óráig

A Bábszínházi világnap alkalmából Győrben egész napos bábparádéval készül a 30 éves Vaskakas Bábszínház. A rendezvényen táncos, zenés, bábos gyermek és felnőtt előadások váltják egymást, így valamennyi korosztály számára üdítő kikapcsolódást kínálnak. Az előadások részleteiről érdemes a Vaskakas Bábszínház honlapján tájékozódni.

Olcsó szállások Győrben >>

4. Ünnepváró játszóház Szegeden – 2022. március 15. 9.00- 12.00 óra között

A Szent-Györgyi Albert Agóra munkatársainak révén március 15-én délelőtt 9.00 és 12.00 óra között ünnepváró játszóház várja a gyermekeket a szegedi Széchenyi téren „Nem engedünk a 48-ból” címen. A résztvevők a Március 15.-ei eseményekhez kapcsolódóan rejtvényeket, fejtörőket, feladatokat oldhatnak meg, a kreatívabbakat pedig kézműves foglalkozásokkal várják. Az esemény ingyenes.

5. Kis Kutatók délelőttje Szegeden – 2022. március 19. és április 19. 9.00-12.00 óráig

2022. március 19. szombat 9.00-12.00-ig és április 19. kedd 9.00-12.00-ig várják a kis felfedezőket a szegedi Informatika Történeti Kiállításon, valamint a Látványlaboratóriumban, ahol vizes kísérleteket végezhetnek. A mobil Planetáriumban csillagászati előadás keretében ismerkedhetünk az univerzummal. A délelőtt belépődíja: 1.500 Ft/fő, amely valamennyi program részvételét magába foglalja.

Remek apartmanok Szegeden >>

6. Élménynap és Tudományos Játszóház Mosonmagyaróváron – 2022. március 10 – 13.

Két szuper családi program közös jeggyel kedvezményes áron. A Flexum Thermal & Spa-ba, valamint a Futura Tudományos játszóházába szóló kombinált belépővel egész évben élményt szerezhetünk a családunknak. A fürdőben Európa 5 legjobb gyógyvizének egyikében lubickolhatunk hét medencében, míg a Futura Tudományos Játszóházban, ami hazánk legnagyobb ilyen jellegű játszókomplexuma, az őselemekkel ismerkedhetünk meg. Ezt a programot minden korosztály élvezni fogja.

Apartmanok Mosonmagyaróváron >>

7. Város a város alatt Egerben

Az egykor Eger városa alatt húzódó földalatti járatok jó része már nincs meg, egy-egy hosszabb szakasz azonban még ma is bejárható. Ilyen izgalmas látványosság az érseki pincerendszer, de vannak olyan látogatóhelyek is, ahol a pincejárat inkább csak háttér más látnivalók mellett. Érdekes, különleges felfedezni való helyszín kirándulókedvűeknek.

Szállások Egerben >>

+ 1 ráadás: Március a barlangok hónapja

Március a barlangok hónapja

Ennek keretében országszerte izgalmas és különleges barlangtúrákkal várják a látogatókat a hazai barlangok. Magyarország leghosszabb barlangja, a Pál-völgyi-barlangrendszer, ami egyben a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának hivatalos bemutatóhelye is. Ha kúszni, mászni támad kedved, és felfedeznéd a sötét járatok titkait, itt az alkalom, vidd magaddal a családot is.