Kihagyhatatlan programok a Balatonon: 2019. augusztus

A balatoni nyüzsgés augusztusban is folytatódik. Ha szeretnéd még több eseménnyel megtölteni a naptáradat, most megteheted. Összegyűjtöttük azokat a programokat, amelyek a nyár utolsó hónapját is felejthetetlenné tehetik.

 

Paloznaki Jazz Piknik (2019. augusztus 1-3.)

A Paloznaki Jazz Piknik a Balaton északi partjának egyik várva várt eseménye. Három nap a minőségi élőzene, gasztrokultúra és a családias atmoszféra jegyében. A jazz, soul és funk ritmusait finom borok társaságában élvezhetjük. Az idei fesztiválon olyan kivételes előadókra számíthatunk, mint amilyen a The Jacksons, a The Brand New Heavies, Rick Astley, Maceo Parker, az Adani&Wolf duó, a Silhouette&Vinx, Little G Weevil és a Peet Project. Ha élsz-halsz a minőségi muzsikáért, bódító borokért, és szívesen kötnéd össze mind ezt a természetben egy nagyszabású piknikkel, ott a helyed!

 

Holdfény túra és Kertmozi a Folly Arborétumban (2019. augusztus 3.)

A Badacsonyörsön található Folly Arborétum azontúl, hogy a százéves cédrusok nyugalmával kecsegtet, és csodálatos sétateret nyújt, romantikus holdfénytúrával és kertmozival várja látogatóit augusztus 3-án. Az igazán különleges program pároknak kifejezetten ajánlott.

 

Sör és Gourmet Fesztivál Zamárdiban (2019. augusztus 1 – 4.)

A Balaton szívében, Zamárdiban díjmentesen élvezheted a minőségi gasztronómiai fesztivál programjait.  Mindezt a Balaton legnagyobb szabadstrandján a finom sörök és ízletes harapnivalók társaságában akár az egész családdal.

 

XIX. Balatoni Játszadalom és Balaton szíve formálás Zamárdiban (2019. augusztus 8-11.)

Ha Zamárdi, akkor Játszadalom és a Balaton szíve formálás! A számtalan kulturális- és családi program mellett a program 3 napja alatt sor kerül a hagyományos Balaton szíve kirajzolására is a tóban, több mint 900 ember részvételével. Különleges nyárzáró élmény.

 

Gasztro SOKKK Keszthelyen (2019. augusztus 9 –11.)

A gaszto élvezetek azokat sem kerülik el, akik Keszthelyen vagy a környékén nyaralnak. A keszthelyi Gasztro SOKKK keretében a helyi ízek, klasszikus ételek, streetfood különlegességek, jobbnál-jobb kézműves sörök mellett válogatott minőségi boroknak is hódolhatunk. A helyi termelők portékáira is szert tehetünk az eseménysorozat idején tartott vásáron.

 

Alsóörsi nyár- és vendégmarasztaló fesztivál (2019. augusztus 16-20.)

Balaton az utószezonban is? Miért ne!  Alsóörs is mindent megtesz, hogy augusztusban is marasztalja vendégeit. 5 napon keresztül különböző zenei programokkal, tánccal, kulturális eseményekkel és sportprogramokkal segíti a kikapcsolódást. Finom falatokkal, zamatos borokkal marasztal az utószezonban is.

 

Balatoni Retro Láz – Total Dance Festivale Siófokon (2019. augusztus 17- 18.)

A Balatoni Retro Láz külföldi sztárokkal, és hazai előadókkal igazi nosztalgiaprogram. A siófoki Plázson megrendezett esemény a 90-es és a 2000-es évek zenei világát, az egykori balatoni bulik atmoszféráját teremti újjá.

 

Badacsonyi Fényvarázs és Tűzijáték (2019. augusztus 19.)

Az államalapítás ünnepét Badacsonyban hazánk egyik legszebb vitorlás parádéja előzi meg. Szebbnél-szebb fényben úszó hajó vesz részt a lenyűgöző látványelemekkel felruházott felvonuláson. 40-50 feldíszített vitorlás kivonulásának lehetünk szemtanúi a Badacsony és Badacsonyörs közötti vízterületen.

 

Strand Fesztivál Zamárdi (2019. augusztus 21- 24.)

Úgy tűnik, az idei balatoni programdömpingben Zamárdi az egyik élvonalbeli település. A könnyű zenei fesztiválok egére felkerült a Zamárdiban megrendezett Strand Fesztivál is, mely keretében hazai és világsztárok gondoskodnak a szórakoztatásról 4 napon keresztül.

 

VIII. Ponty így jó! 2019 – Vonyarcvashegyi Pontyfesztivál (2019. augusztus 22- 24.)

A horgászok és a halételek szerelmeseinek tökéletes program-választás a Vonyarcvashegyen megrendezett Pontyfesztivál. A változatosan elkészített halak, finomabbnál-finomabb falatok mellé, zamatos borokat is kóstolhatunk. A fesztivál minden napján kézműves vásár is színesíti a programot. Ha a környéken nyaralsz, ne hagyd ki!