Kihagyhatatlan programok Magyarországon: 2019. augusztus

Augusztusban sem kell még búcsút vennünk a nyüzsgő hazai nyári programoktól, mert számos esemény várja továbbra is a kicsiket és nagyokat. Összegyűjtöttük, hova érdemes ellátogatni a nyár utolsó hónapjában.

 

Sziget Fesztivál Budapest (2019. augusztus 7-13.)

Európa egyik legnagyobb egyhetes zenei fesztiválja lett idén is a budapesti Hajógyári-szigeten várja látogatóit. Sztárfellépőkben most sem lesz hiány. Olyan előadók koncertjén tapsolhatunk, mint Ed Sheeran, a Foo Fighters, a Twenty One Pilotes, a Florence + The Machine és még egy tucatnyi aktuális zenei, színházi, cirkuszi és egyéb művészeti programra számíthatunk.

 

Szegedi Hungarikum Fesztivál (2019. augusztus 8-11.)

A vásárral egybekötött magyar termékkiállítást idén 12. alkalommal rendezik meg a szegedi Széchenyi téren. Közel száz kiállító minőségi termékeiben gyönyörködhetünk az esemény helyszínén. A tradicionális magyar ételek legjava mellett, helyet kapnak a minőségi hazai pálinkák és borok is. A népművészet művelői közül bőrművessel, szövővel, papucskészítővel, keramikussal, fazekassal, csipkeverővel, csuhéfonóval, hangszerkészítővel, fafaragóval is találkozhatunk az időutazásként is átélhető eseményen.

 

Debreceni Virágkarnevál (2019. augusztus 14-21.)

Food Truck Show a Nagyerdei Parkban, Cseh Sörkert, Galiba Gyerekfesztivál. Az ország keleti felében is számtalan program várja az érdeklődőket. A rendezvénysorozat új eleme lesz idén az úgynevezett Light Ride Debrecen augusztus 17-én, mely keretében virágokkal és fényfüzérekkel feldíszített biciklikkel vonulnak fel a résztvevők a Ködszínháztól startolva a belvároson át vissza a II. János Pál pápa térig.  Augusztus 20-án reggel 7 és délután 1 között kerül sor a látványos Karneváli felvonulásra. Csodálatos virágkocsikban, old timerekben is gyönyörködhetünk majd. Az Egyetem téren este 10-kor tűzijáték és utcabál koronázza a napot.

 

Woodstock 50 Budapest Park (2019. augusztus 15.)

1969. augusztus 15-én nyitotta meg kapuit a napjainkban is meghatározónak számító fesztivál. A WOODSTOCK az 50 évvel ezelőtti virágos „forradalmat” óriási bulival ünnepli idén. A Budapest Park berkeiben fellép Jordán Adél, Gryllus Dorka, Ónodi Eszter, Simon Kornél, Chris Mattheisen, Thuróczy Szabolcs, Tompos Kátya, Törőcsik Franciska, Trokán Nóra, Vitáris Iván, Jamie Winchester, a zenét Bonus Track Band szolgáltatja.

 

Hétrétország Fesztivál, avagy az Őrségi szerek és porták közfesztiválja Őriszentpéteren
(2019. augusztus 10 – 20.)

A sztenderd zenei fesztiválok mellett olyan kuriózumban is részünk lehet, mint amilyen az őriszentpéteri Hétrétország Fesztivál. Az Őrség csodálatos közfesztiváljának keretében nem csak az emberi nyitottság kap szerepet, de kinyílnak a kapuk is, és bepillantást nyerhetünk az őrségi porták mindennapjaiba is. 10 nap a vendégszeretet, a zene, a színház, a tartalmas társalgások jegyében. Összesen 20 település 50 helyszínén kalandozhatunk a programsorozat keretében. A látogatási órák idején művészeti műtermekbe, kézműves műhelyekbe állattartók és gazdálkodók mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást, miközben jobbnál-jobb őrségi ételspecialitásokkal tölthetjük meg a gyomrunkat.

 

Mesterségek ünnepe a Budai várban (2019. augusztus 17-20.)

Hazánk legnagyobb népművészeti fesztiválja augusztus 17-20. között kerül megrendezésre a Budavári Palotában. A Mesterségek Ünnepén ezernél is több kézműves mester kínálja a portékáját. Az idei esemény a szövés és a fonás jegyében zajlik majd.

 

Az államalapítás ünnepének eseményei (2019. augusztus 20.)

Budapesten a Kossuth téren fél 9-től ünnepélyes zászlófelvonásra és hagyományos tisztavatásra, valamint a köztársasági elnök alkalomhoz illő beszédére kerül sor. Koncert, dunai légi és víziparádé, az Országházban található Szent Korona látogatása színesítik a nap eseményeit. A Szent István Bazilika elől pedig délután 5-kor indul a hagyományokhoz híven az Ünnepi Szentmise és Szent Jobb Körmenet. Este 21 órakor kezdődik az ilyenkor szokásos tűzijáték, mely során az idei évben több mint 21 ezer effektben gyönyörködhetünk. Ne maradj le a csodás vizuális élményről, amit a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszról, valamint a Margit hídról lehet majd a legjobban látni. A zenei aláfestést Szarka Tamás egyik műve szolgáltatja majd.

 

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál (2019. augusztus 30 – szeptember 01.-ig)

A nyár utolsó hétvégéjére is jut program. Szentendre a Dunakanyar ékköve várja nyitott kapuival az érdeklődőket, méghozzá éjjel és nappal. egyaránt. A nyaranta megrendezett művészeti és gasztrofesztivál lépten-nyomon programokkal kecsegteti a macskaköves utcácskákon sétálókat.