Szuper programok 2020 augusztusában Budapesten

Bár a koronavírus sok mindent felülírt az idei nyár programjait tekintve, azért a főváros augusztusban is tartogat olyan lehetőségeket, melyek révén tartalmasan üthetjük el a nyáridőt. Ezeket gyűjtöttük most csokorba.

 

1. Heaven Street Seven nagykoncert, Budapest Park (augusztus 1.)

5 évvel a búcsúkoncert után a Heaven Street Seven egyetlen nagykoncert erejéig színesíti idén az augusztusi nyarat a Budapest Parkban. Az angolszász típusú gitárzene első számú, hazai meghonosítói bizonyára fergeteges bulival várják rajongóikat augusztus 1-jén.

 

2. Tündértánc és cirkuszi tárlatvezetés egész augusztusban, Fővárosi Nagy Cirkusz

Augusztusban több időpontban is lehetőséget biztosít a Fővárosi Nagy Cirkusz Tündértánc- Nővarázs című programja egy különleges cirkuszi tárlatvezetésre. A cirkuszi lét és a művészi kifejezésmódok varázslatos kavalkádja kerül porondra, számtalan filozófiai kérdéskört körüljárva, úgymint: Le tud-e lépni a festővászonról egy alak; vannak-e közös vonások egy festményben és egy cirkuszi számban? A válaszok is káprázatosak, érdemes megnézni. A humor, az érzelmek, a látvány egyaránt hangsúlyos szerephez jutnak a produkcióban.

 

3. Sétahajózás a Dunán üdvözlőitallal

Nyáron a Duna sétahajózásra invitál, a vízen ringva csodálatos budapesti panorámában lehet részünk. Az út a Duna palotában kezdődik, ahonnan egy host kíséri az utasokat a kikötőhöz. A hajó minden nap három időpontban, 12:00-kor 14:00-kor és 16:00-kor indul. A kirándulás végén a kiinduló állomásra érkezünk meg. A program egy üdítő üdvözlő itallal veszi kezdetét. Új szemszögből csodálhatjuk meg többek között a Parlamentet, a Szabadság-hidat, és lenyűgöző képeket készíthetünk a Gellért-hegyről. Az utunkat körülölelik a klasszikus magyar építészet kiemelkedő alkotásai. Az utazás időtartama 90 perc. A találkozási pont: Duna palota, cím: Budapest, Zrínyi utca 5. 1051, a találkozó időpontja mindig a hajó indulása előtt fél órával van (11:30, 13:31, 15:30). Ár: 3200 HUF / fő.

 

4. Kenyérlelke Fesztivál, MOMkult (augusztus 19 – 20.)

A Kenyérlelke Fesztivál során a kenyér rajongói megismerhetik egymást és megoszthatják tapasztalataikat a vekniről, annak készítéséről. A rendezvényen öt kategóriában versenyen is részt vehetnek, melyek nyerteseit szakmai zsűri hirdeti ki és egy évre szóló oklevéllel ismerik el kenyérsütő tudományukat.

 

5. Koncertek a szabadban, Margitszigeti Szabadtéri Színpad

– Best of Geszti (augusztus 26. esőnap: augusztus 27. 20.00 óra)

Geszti Pétert eddigi munkássága tette a sóbiznisz kaméleonjává. Repertoárjából kiválogatta a legjobbakat, és csapatával ezeket osztja meg a nagyérdeművel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Családdal is tökéletes nyáresti program, a szórakozás és a humor garantált.

– Budapest Bár Péterfy Borival (augusztus 30. 20.00 óra)

Tökéletes zenei nosztalgiába andalít a Budapest Bár csapata, akik Péterfy Bori vendégszereplésével filmslágereket, kuplékat, táncdalokat és sokak által ismerős slágereket hangolnak újra augusztusban a Margitszigeten.

 

6. Kolorádó Fesztivál (augusztus 26-29.)

Az erdőközepi fesztivál időpontját a szervezők júniusról augusztusra módosították. Jó hír, hogy csak az időpont változott az eredeti program maradt, a Code Therapy kivételével. A rendezvény Budapest és a természet határán, a budai dombok óvó vonulatai között kerül megrendezésre. A vadregényes helyszínen kompromisszummentesen élvezhetjük a zenei változatosságot, meghökkentő művészeti installációk, kortárs színház, jóga és különböző sportolási lehetőségek is várnak ránk.

 

7. Budapest Urban Games (augusztus 29.)

2020 augusztusában sem marad el a Duna-átúszás. A Budapest Urban Games keretében négy sportágban próbálhatjuk ki magunkat. Indulhatunk úszásban, futásban, street workout-ban, sőt jógában is. Az eseményt sportági szakértők vezénylik le, a Duna-átúszás mellett a futásra és a jógára a Citadellán kerül sor, a street workout-ra pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem előtt. A Budapest Urban Games honlapján lehet regisztrálni az előre lekötött időpontokra. Hajrá!

A programok mellé Budapesti apartmanok és egyéb szállások rugalmas foglalással itt találhatók.