Top 10+1 balatoni program 2020 augusztusában

Az augusztus általában a nyár búcsúztatásának hangulatában telik. Ilyenkor, ha tehetjük tavak, tengerek partján hűsölünk, szabadtéri koncerteken élvezzük a zenét és a felkínált gasztro-örömöket, vagy a családdal, barátokkal kalandozunk. Összeszedtük, mi mindenre lesz lehetőség idén augusztusban a Balaton partjain.

 

1. Balaton-átúszás Révfülöptől Balatonboglárig (augusztus 1.)

Idén 38. alkalommal kerül sor a Balaton-átúszásra a megszokott útvonalon, Révfülöptől a balatonboglári Platán strandig. A táv megtételéhez szabadon választható az úszásnem. Ha az egészségi állapotod lehetővé teszi, te is bátran rajthoz állhatsz. Cím: Révfülöp, Halász u. 7.

 

2. Csillagtúra, Balatonfüred (augusztus 1-2.)

Idén 40. alkalommal rendezik meg a Magyar Vitorlás Szövetség és a Vilati Sportegyesület együttműködésében Füred vitorlás túráját, ahol a vállalkozó kedvű vitorlázók kalandozhatnak együtt a Balatonon.

 

3. Szelíd Balaton Túrák (augusztus 7-10.)

A természetszeretők nagy örömére augusztusban is folytatódnak a Szelíd Balaton Túrák Alsóörs, Balatonalmádi, Balatonfüred és Tihany szervezésében. A vezetett „séta” során a Balaton-felvidék látnivalóiba kapunk bepillantást szakavatott vezetők segítségével, a frekventált túraútvonalak kerülésével. Az induló túrák és időpontjaik: augusztus 7. (péntek), 9:00 Balatonalmádi; augusztus 8. (szombat), 9:00 Alsóörs; augusztus 9. (vasárnap), 9:00 Balatonfüred; augusztus 10. (hétfő), 9:00 Tihany.

 

4. Borhetek, Balatonfüred (augusztus 7-30.)

A Tagore sétány ad helyet az egyik legnépszerűbb balatonfüredi gasztro-fesztiválnak, ahol a borvidék legkiválóbb nedűi kerülnek terítékre.  Harminc fajtából, közel háromszáz féle bor, köztük rozék, rizlingek és díjnyertes borok, ingyenes koncertek veszik le a lábáról a nagyérdeműt szinte egész augusztusban.

 

5. Festetics Vágta, Gyenesdiás (augusztus 16.)

A Nemzeti Vágta előfutamaként idén is megrendezik a Festetics Vágtát a gyenesdiási Faludi-síkon található versenypályán. A lóra és lovaskultúrára fókuszáló rendezvényen számos program segíti a tartalmas kikapcsolódást.

 

6. Dj zene és buli az északi parton, Tihany (augusztus 16.)

A Tihany Beachen Dj az öbölben programmal várják a szórakozni vágyókat augusztus 16-án 14.00 órától. A tó egyik legkülönlegesebb strandján egy balatoni minifesztiválon lubickolhatunk a szakértő Dj zenei repertoárjában egészen naplementéig, miközben Street és Beach food-ok terülj-terülj asztalkájáról lakmározhatunk, élvezve, hogy még tart a nyár.

 

7. Rozé, Rizling és Jazz Napok – Veszprém (augusztus 16-23.)

A Balaton és környékének zamatos borai kerülnek reflektorfénybe Veszprém óvárosában, ahol napi három koncert erejéig a hazai dzsesszéletbe is belekóstolhatunk. Kulináris élmények, kultúra és bor egy helyen! Cím: Veszprém, Óváros tér

 

8. B my Lake fesztivál, Zamárdi (augusztus 19-22.) ELMARAD!!!

Az idén júliusban elmaradt Balaton Sound elektronikus zene rajongói most átpártolhatnak a B my Lake fesztiválra Zamárdi szabadstrandján. Közép-Európa első szabadtéri underground elektronikus zenei fesztiválja sokakat csábít idén a vízpartra világszínvonalú programjaival. Többek között olyan nagy nevekkel kecsegteti az elektronikus muzsika szerelmeseit, mint Richie Hawtin, John Digweed, Carl Cox vagy Julian Perez.

 

9. Szüreti Fesztivál, Balatonboglár (augusztus 19-23.)

44. alkalommal vehetünk részt idén az egyik legnagyobb hazai ingyenes szabadtéri és kulturális rendezvényen a balatonboglári Platán sétányon. 5 napon keresztül 5 színpadon közel 100 fellépő és az ország (bizony, nem csak a balatoni borok!) legfinomabb borai gondoskodnak a jó hangulatról.

 

10. Jazzpiknik, Paloznak (augusztus 20-22.) ELMARAD!!!

A festői Balaton-felvidék is gazdagon búcsúztatja a nyarat augusztus 20 és 22. között a Paloznaki Jazzpiknik keretében, ahol többek között a jazz olyan élő legendáival ünneplik a műfajt, mint a hatszoros Grammy-díjas Randy Brecker. Zenei ínyenceknek mindenképp ajánlott a részvétel.

 

+ 1 Bondorodó Utcaszínház Fesztivál, Kapolcs (augusztus 28-30.)

Az eredetileg pünkösdre tervezett Bondorodó utcaszínház fesztivál új időpontban, augusztusban kerül megrendezésre Kapolcson. A hazaiak mellett több mint tíz külföldi fellépővel, utcaszínházi előadással, koncertekkel és vásári csecsebecsékkel várják a közönséget. 6 különböző helyszínen szórakoztatják a nagyérdeműt az utcaszínházi remekek, lesz tűz show és bohóc show, marionett előadások stb. Egy biztos, nem lesz unalmas.

 

Balatoni apartmanok olcsótól a luxusig itt foglalhatók egyszerűen online.