Top 10 álomszép esküvői helyszín a Balatonon

Gyermekkorod legszebb nyarai a Balatonhoz kötődnek? Miért ne kötnéd itt össze az életed azzal, akit egy életre választasz magad mellé? A házasulandók szemével jártuk végig az északi és a déli partot felejthetetlen esküvői helyszínek után kutatva. Bemutatjuk azt a top 10 balatoni színhelyet, ahol megvalósíthatod az álomesküvőd, hogy valóban boldogító legyen az igen.

TOP ESKÜVŐI HELYSZÍNEK A BALATON DÉLI PARTJÁN

1. Báli hangulat vagy erdei idill Balatonfüreden

Az Anna-bálok városa nagyszerű lehetőséget nyújt egy nagyvilági, fényűző lagzira, annak minden vonzatával: esküvő hajón, fotózás a Tagore sétányon vagy egy vitorláson, lakodalom bálteremben stb. Itt olyan helyszínekből válogathatunk, mint a történelmi városrészben található Astoria Hotel, ahol egykor a Reformkor hírességei is megfordultak vagy az Anna Grand Hotel évszázados falai közé is álmodhatjuk a nagy napot. Ha fényűzés helyett nosztalgikusabb dínom-dánomra vágyunk Balatonfüreden ez is megoldható. A város egyik kirándulóhelyén, a Tamás-hegy alján megbúvó Koloska-völgyben romantikus idillben tölthetjük életünk legszebb napját. A Béke utca öreg házai között vezet az út a Koloska Csárdáig, ahol hangulatos erdei környezetben ünnepelhetünk a szeretteinkkel.

>> Pompás szállások Balatonfüreden

2. Tihanyban visszhangozhat az igen

Tihany az a település, amiről egyöntetűen elmondható, hogy esküvőre termett. Nem csak tökéletes panorámával a háttérben pózolhatunk, de akár hajóra szállva is megörökíthetjük boldogságunk pillanatait. Júniusi, júliusi fotóhelyszínnek a Tihanyi levendulás is mesés a közel 30 hektáron elterülő levendulával és a többezer odavonzott pillangóval. A csodálatos környezetben kültéri szertartást is álmodhatunk magunknak, akár a vízparton, a vízre szállva vagy a tihanyi echó által visszhangozva is kimondhatjuk az igent. Álmodjunk vintage, rusztikus vagy modern esküvőt és lakodalmat, a sokoldalú Tihany felejthetetlen környezetet biztosít valamennyi stílushoz. Számos hangulatos éttermet is találunk itt, melyek jórésze gyönyörű kilátást nyújt a „magyar tengerre”, és a balatoni régió boraival gondoskodhatunk a vigalomról is. Mi több, szálláskínálatból sincs hiány a násznép számára.

>> Tihanyi apartmanok

3. Mesébe illő esküvő a Badacsonyban

Badacsony minden évszakban gyönyörű, de nyáron különleges pompát adnak a tájnak a levendula- és napraforgómezők, az egymást érő dombokat simogató napfény, a hegyről belátható víztükör az északi és déli part között. Mintha csak egy szépen rajzolt mesekönyv lapjai elevenednének meg, és hasonló élmény visszanézni az itt készült esküvői képeket is. Aki egy helyen szeretné ötvözni a nosztalgiát és a mait, keresve se találhat idillibb helyet erre. A Badacsony és Badacsonyörs hegyek közötti völgyben található patinás Tölgyes Kúria hatalmas teraszával egyszerre alkalmas egy csodálatos kültéri szertartás lebonyolítására az őstölgyek ölelésében és a fogadalmak utáni ünnep megtartására. Ha pedig templomi esküvőre vágyunk a környék erre is számtalan lehetőséget kínál (Badacsony: Szent Anna-kápolna, Szent Donát- kápolna; Badacsonytomaj: Szent Imre Bazalttemplom).

>> Panzió, vendégház, apartman Badacsony

4. Esküvő a magasban Vonyarcvashegyen vagy Balatongyörökön

Ha a nagy naphoz magasztosabb helyszínt keresünk igazi magaslatokkal, akkor a Vonyarcvashegyen található Szent Mihály-domb kápolnája igazán megkapó színhelyül szolgálhat. Innen a panoráma is csodálatos a Keszthelyi-hegységgel, a keszthelyi öböltől a berényi partokig belátható szakasszal, nem beszélve a tanúhegyekről Szigligettől Badacsonyig. A badacsonygyöröki Szépkilátót is sokan választják esküjük helyszínéül. Itt szintén felejthetetlen panoráma társul a különleges eseményhez.

>> csudás balatongyöröki szállások + apartmanok Vonyarcvashegyen

5. Úri pompa és romantika Keszthelyen

A herceg akár fehér lovon is érkezhet a menyegzőre, ahol a hercegnője fehér, krém vagy púderszínű pompában várja.  A keszthelyi Festetics-kastélyban tündérmesébe illő körülmények között kötelezhetjük el magunkat a társunk mellett. A polgári szertartás igenje elhangozhat a Tükörteremben vagy a Velencei tükörteremben, de akár a kastély kertjének árnyas fái között is, és akár 150 főt is vendégül láthatunk a Helikon Kastélymúzeum báltermeiben.

>> Kifogástalan hotelek és panziók Keszthelyen

TOP ESKÜVŐI HELYSZÍNEK A BALATON DÉLI PARTJÁN

1. Fogadalom akár a Balaton leghosszabb mólóján Fonyódon

Fonyód többszempontból is a legek balatoni városa. Itt található például a magyar tenger legforgalmasabb kikötője, a tó leghosszabb mólójával. És ide álmodhatjuk meg akár a legjobb esküvőt is. Fotózkodhatunk a 464 méter hosszú móló legendás Emberpár szobránál, vagy a Várhegyen vagy a Sipos-hegyen. Mindkettőről lélegzetelállító látvány tárul a szemünk elé, de jó tudni, hogy a Sipos-hegy kilátójáról az egész tóra rálátás nyílik. Örök hűségünknek emlékét rácsatolhatjuk a Szerelmesek lakatfalára. Csodás templomokban tarthatjuk meg a szertartást, legyen szó az erdélyi fatemplomokat idéző protestáns templomról vagy a gyönyörű tóparti katolikus templomról. Fonyódon szállásokból és lakodalmi helyszínekből sincs hiány.

>> Fonyódi szállások a násznépnek

2. Esküvő a faluban vagy egy sétányon platánok között Balatonbogláron

A balatonboglári Jankovich Telep is népszerű balatoni, esküvői helyszín a párok körében. A strandon hosszan elnyúló Vejtey Sétányt tekintélyes platánsor szegélyezi, mely az alkalomhoz készült fotósorozatban is jól mutat. De egyre közkedveltebb helyszín a déli part legnagyobb üdülőfaluja, a Kentaur is. A 6 hektáros idilli környezetben az alkalom valamennyi eleme otthonra találhat a fotózástól a szertartáson át egészen a közös partiig és a vendégsereg elszállásolásáig.

>> Balatonboglár legjobb szálláshelyei

3. Nagy nap a Kishegyen Balatonlellén

Ha azt gondolod, hogy a Balaton túlságosan frekventált terület egy meghitt, családias lakodalomhoz, akkor nem jártál még a balatonlellei Konyári Pincében. A Lellén megbúvó pince kellően rejtett a meghitt hangulathoz, egy rusztikus esküvőhöz szűk körben, ugyanakkor itt minden adott ahhoz, hogy egy helyen történhessenek meg a lényeges pillanatok a szertartástól a mulatozáson át a vendégek elszállásolásáig. A helyiségtől feljebb található egy vendégház, amit a hírességek, például Kulka János vagy Miklósa Erika is szívesen látogattak. De esküvői helyszínként a Konyári család tulajdonában lévő és a domboldalban található Majtényi Présház is hangulatos választás lehet.

>> Kedvező árú apartmanok és egyéb szállások Balatonlellén

4. Esküvő a vitorlások között Siófokon

Siófok Balatonfüredhez hasonlóan egyaránt kiváló helyszín a nagyvilági és a vidéki idilli esküvőhöz is. Előbbit elképzelhetjük kikötői, tóparti vagy hajós környezetbe, szállodai rendezvényteremmel, utóbbit pedig akár Siófok töreki városrészében, romantikusan, a természetvédelmi területen található az Egy Csipet Nádas nevű helyen. Az Egy Csipet Nádasba álmodott ünnepséghez festői környezetet nyújtanak az erdők, tavak, a gyönyörű somogyi táj. Az ifjú párról ráadásul csodás képek készülhetnek a mediterrán stílusú balatoni városban.

>> Siófoki apartmanok, hotelek

5. Tóparti idill Balatonvilágoson

Langyos, sekély víz, kellemes parti szellő, csobogó hullámok, ősfás kert, privát móló, vagyis tökéletes hangulat a nagy naphoz. Balatonvilágoson a Tópart Hotel ezt az idillt kínálja a házasulandóknak, ehhez 210 négyzetméteres, panorámás rendezvényterem is társul a tóra néző terasszal. A ceremóniát a vízparti környezet is feledhetetlenné teszi. Így minden együtt lehet a nagy pillanatokhoz.

>> Balatonvilágos pompás szállásai