Top Balatoni programok 2020 júliusában

Szerencsére ez a nyár sem telhet el balatoni programok nélkül. Összegyűjtöttük, milyen szórakozásra nyílik lehetőséged júliusban a magyar tenger partjain.

 

1. Gasztrohegy Badacsony Extra: Tapasok hétvégéje (július 1. hétvégéje)

Aki lemaradt az őszi-tavaszi szezon rendszeres badacsonyi gasztro eseményéről, egy extra kiadásnak hála, július első hétvégéjén bepótolhatja. A Gasztrohegy Extra ezúttal a tapaszt teszi az alkalom főszereplőjévé. A különleges hétvégi program lényege, hogy a Badacsony ikonikus vendéglátóhelyei az adott tematika mentén készítik el fogásaikat, melyek mellé a borvidék boraiból is kóstolót nyújtanak. Részt vehetsz az alkalmon a la carte-alapon is, vagyis az utcáról is be-betévedhetsz a helyekre kóstolni, de válthatsz Gasztrohegy-bérletet is, amivel öt szabadon választott helyen kérhetsz egy-egy fogást egy pohár finom bor kíséretében. Gasztrokaland-bérlettel pedig a kulisszák mögé is bepillanthatsz egy gasztrotúra keretében. Az extra programban résztvevő helyek: Hableány, Laposa Birtok terasz, Pláne Badacsony borterasz, Bonvino Borbár, Kisfaludy-ház Étterem, Tilia Borvendéglő, Istvándy Birtok és Borműhely, Borbarátok Vendéglő, Tölgyes kúria, Vánkos.

 

2. Szelíd Balaton túra, Balatonfüred (július 8.)

A júniusban indult Szelíd Balaton túrák keretében július 8-án szerdán ismét útra kelhetünk. Az izgalmas túra során kilátókat, keresztény emlékeket és kulturális helyszíneket fedezhetünk fel a Balaton-Felvidéken, Almáditól Tihanyig. A túrázás szerelmesei számára igazi csemege ez a program, ami során idegenvezető segítségével a térség legszebb helyszínei járhatók körbe, a frekventált túraútvonalak elkerülésével. A jegyek a helyi Tourinform irodákban vásárolhatók meg a programot megelőző nap 16 óráig! Több útvonalon is indítanak túrát, többféle nehézségi fokozattal, ezekről szintén érdemes a Tourinform irodákban érdeklődni. A sétákon csak egyéni vendégek vehetnek részt.

 

3. Gyenesdiási Bormustra (július 9-12.)

A Keszthelyi járásban található Gyenesdiáson a zalai és badacsonyi borházak kínálatát kóstolhatjuk végig az itt megrendezett Bornapok keretében. A borok mellé széleskörű gasztronómiai kínálat is dukál a lacipecsenyétől, a lángoson át az ínycsiklandó rétesekig. Kézműves- és népművészeti termékek vására, és színes kulturális programok színesítik az eseményt a Kárpáti korzón.

 

4. Biblioterápia a Festeticsekkel Keszthelyen (július 10. 20.00-22.00)

Egy film szereplőinek érezhetjük magunkat július 10-én este 20.00 órakor, amikor bezár a keszthelyi Festetics kastély, de mi egy titkos ajtón át beléphetünk a könyvtárába. Az izgalmas kétórás program során fehér kesztyűt húzunk és különlegesnél különlegesebb könyvritkaságok között töltjük az időt, miközben ízelítőt kapunk a korabeli arisztokrácia mindennapjaiból. A kastély könyvtára, az ország egyik legjelentősebb gyűjteménye a csodával határos módon érintetlenül vészelte át a huszadik század viharait. A programon az is kiderül, hogyan.

 

5. Tihanyi kézműves sörfesztivál (július 11-12.)

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre Tihanyban a finomabbnál finomabb söröket felvonultató Kézműves Sörfesztivál. A két napos rendezvényen szórakoztató zenei programok kísérik a kóstolást.

 

6. XXV. Balatongyöröki Borfesztivál (július 16-19.)

Egy fesztivál, ahol a szülők is jól érezhetik magukat és a gyerekek is jól szórakozhatnak. A Balatongyöröki Borfesztivál szervezői nem csak izgalmas koncertekről, remek borokról, ízletes falatokról és esti buliról gondokodnak 4 napon keresztül, de minden nap várják a legkisebbeket is a Varázshangok Családi Játszóházba, ahol animátorok gondoskodnak a felhőtlen szórakozásról. A Balaton-parton kialakított Borutcában kézműves vásár is várja a résztvevőket.

 

7. Művészetek Völgye 2020 (július 17- július 26.)

Idén sem marad el, az immár 30. születésnapját ünneplő Művészetek Völgye programsorozat.
Koncertekkel, remek színházi programokkal, irodalmi rendezvényekkel, kiállításokkal, workshopokkal, tánccal és néptánccal áldozhatunk a művészeteknek. Különleges zöld programok és alkotó pontok is várják a látogatókat július 17. és július 26. között. A fellépők között szerepel többek között a 30Y, a Hiperkarma és az Irie Maffia is, de a Völgyben valamennyi korosztály találhat magának izgalmas programot.

 

8. Badacsonyi Bor7 (július 17- augusztus 2.)

Badacsonyban minden lesz július 17 és augusztus 2 között, ami szem-szájnak ingere. Szó szerint, hiszen a Bor7 kulturális és zenei programjai mellett a legjobb balatoni borokat kóstolhatjuk végig, és finom falatokban sem lesz hiány. A balatoni borok fellegvárában termelt nedűket egyedi karakterük miatt az istenek nektárjának is nevezik. Borkedvelők számára szinte kötelező ellátogatni a badacsonyi Bor7-re, amit a város parkjában rendeznek.

 

9. Tihanyi visszhang fesztivál (július 24-26.)

A Visszhang Fesztivál Tihany hagyományos zenei programjai közé tartozik, mely a Balaton környékének népzenéjére helyezi a hangsúlyt, és a régió zenei és táncos hagyományait eleveníti meg.
Az elsősorban a Bakony és a Balaton-felvidékre koncentráló rendezvényen a magyar bourdon hangszerek (duda, citera, tekerő) is bemutatásra kerülnek. A fesztivál egyszerre érdekes, informatív és szórakoztató.

 

10. Kékszalag Balatonfüreden (július 30 – augusztus 1.)

A Balaton legnagyobb tókerülő vitorlásversenye, az 52. Kékszalag új időpontban, de idén is megrendezésre kerül. A verseny a megszokott útvonalon halad. 48 óra áll a résztvevők rendelkezésére, hogy megtegyék a Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Keszthely-Balatonfüred távot. Tavaly a rajthoz álló 561 hajóból 269-en teljesítették az utat a megadott idő alatt. Idén vajon hányan futnak be?

 

Kiadó Apartman, hotel, panzió, vendégház itt foglalható ezekhez a remek programokhoz.