Top 10+1 program Magyarországon 2019 novemberben

Tökös falutól a kolbászfesztiválon át egészen a robotépítő világbajnokságig. Amilyen színes az őszi erdő, olyan színes programok várnak országszerte novemberben is. Ezek javát gyűjtöttük össze, hogy ez a hónap se maradjon eseménytelen.

 

1. Tökös Falu program – Poroszló (2019. november 2.)

Közös szelleműzésre invitálnak a poroszlóiak november 2-án. A Tökös Falu program nem csak a helyiek számára nyújt szórakoztató élményt, de a látogatók is jól szórakozhatnak, miközben a legötletesebb tökalkotások díjat kapnak a Faragott Töklámpások Szépségversenyén. A versenyt követően valamennyi töklámpás bevilágítja majd a poroszlói portákat, melyeket a településen portyázva megcsodálhatunk. Az éttermek pedig erre az alkalomra tökös fogásokkal várják vendégeiket.

 

2. Halloween Gyerekhajók a Balatonon – Balatonfüred, Siófok (2019. november 2.)

Balatonfüred Hajóállomásról november 2-án szombaton 11.00 órakor, Siófok Hajóállomásról 15.00 órakor indul a Szent Miklós hajó, fedélzetén Halloween Gyerekhajóval. Tökös programok, szellemes feladatok, kincsvadászat várja a fedélzeten a gyerekeket, és bár nem kötelező, erősen javasolt a jelmez, mert az így érkezőket ajándékkal is jutalmazzák. A különleges járatra a jegy ára felnőtteknek 2.100 Ft, gyermekeknek (4-14 év) 1.900 Ft.

 

3. Halloween Expressz gyerekeknek – Budapest (2019. november 3.)

November 3-án meglepetés várja a gyerekeket a budapesti Gyermekvasúton. Halloween Expresszt indítanak az édesszájúak nagy örömére. Az út során boszorkányok, varázslók, szellemek riogatják a kicsiket, akik közül az ügyesebbekre ajándék is vár. A jelmezeket külön is díjazzák a szervezők. A különleges halloween-i járat naponta kétszer indul, 8:45-kor és 13:30-kor a gyermekvasút Hűvösvölgy állomásáról. A rendezvény hossza kb. 3,5 óra. A szerelvény Hűvösvölgy állomásra érkezik vissza. Elsősorban 6-12 éves korosztály számára ajánlott. Jegyárak: 3-14 év között: 2.500 Ft/fő, 14 év felett: 3.500 Ft/fő.

 

4. WRO™ 2019. WORLD ROBOT OLYMPIAD™ – Győr (2019. november 8 – 10.)

Nemzetközi Robotépítési- és programozási verseny. Európai országként először nyerte el hazánk a a XVI. World Robot Olympiad világverseny rendezésének jogát. A Robotika világdöntő keretében 60 országból mintegy 3000 versenyző méri össze tudását a Győrben megrendezésre kerülő versenyen. Az izgalmas, jövőbe mutató eseményt valamennyi érdeklődő ingyenesen látogathatja november 8. és 10. között.

 

5. Pontyshow 2019. Horgász kiállítás és vásár – Budapest, Hungexpo (2019. november 8 – 10.)

Három olyan kiállításnak ad teret a Budapesti Vásárközpont pavilonja, melyek a legnépszerűbb, hazai horgászmódszereket és az ezekhez szükséges eszközöket, trükköket mutatják be. A rendezvény keretében megújult bemutató és szórakoztató terek várják az érdeklődőket. Külön tó áll az etetőhajók rendelkezésére. A nagyszínpadon közkedvelt előadók szórakoztatják a nagyérdeműt, és naponta két tombolasorsoláson is részt vehetünk. A belépő mellé ajándék is jár. Horgászoknak kötelező program.

 

6. Nagy Orfűi Szalonna és Kolbász Fesztivál – Orfű (2019. november 9. 7.00-16.00 óráig)

A Mecsek Háza Egyesület szervezésében idén is megrendezésre kerül a Nagy Orfűi Szalonna és Kolbász Fesztivál, ahol a disznótoros remekek színe-javát (töpörtyű, hurka, kolbász, szalonna, pecsenye stb.) kóstolhatjuk végig, és szurkolhatunk a versenyben megméretkező csapatoknak. A fesztivál ingyenes, de a kóstoláshoz kóstolójegy váltása szükséges, ami adagonként 1200 Ft-ba kerül. Kóstolójeggyel kóstolótál (kolbász, hurka és/vagy töpörtyű, és/vagy pecsenye, és/vagy szalonna) és pörkölt közül választhatunk. Érdemes előre regisztrálni az esemény honlapján, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel, le ne maradjunk a finom falatokról.

 

7. Márton-napi családi fesztivál – Hévíz (2019. november 9-10.)

A mára hagyománynak számító fesztivál a közkedvelt libafuttatással veszi kezdetét Hévízen. A legkisebbek szórakozásáról mindemellett gyermekprogramok, kézműveskedés és népi játszótér gondoskodnak. A Szentlélek templomban áldják meg az újbort, amit lámpás felvonulás követ.

 

8. Csokoládé fesztivál – Szolnok (2019. november 9-10.)

A hűvös novemberben nincs is jobb egy olyan finom, melengető, édes élménynél, mint amilyen a Szolnoki Csokoládé Fesztivál, melyet az Aba-Novák Agorában rendeznek meg immár 8. alkalommal. Itt nem csak megkóstolhatod, de meg is vásárolhatod a nemzetközi díjnyertes édességeket, és a hazai csokoládékészítők legfinomabb remekeit. A finomságok mellett különféle programok is gondoskodnak a családi kikapcsolódásról.

 

9. Szent Márton Újborfesztivál és Libator – Szentendre (2019. november 11.)

A szentendrei Skanzen Márton-napi fesztiváljának középpontjában a párválasztás áll. A hagyományok fonóbeli játékok, Skanzen love túra, szerelmi jóslás keretében elevenednek meg, miközben a szerelem mellett finomabbnál finomabb libaételek és borok kerülnek terítékre. Autentikus környezet, régi időket idéző társas programok gondoskodnak a jó hangulatról, amit nem érdemes kihagyni, hiszen a mondás szerint, aki Márton-napon libát nem eszik, egész évben éhezik.

 

10. Karácsonyi Vásár – Cegléd (2019. november 30. – december 22.)

Cegléden a Szabadság téren adventi kirakodó vásár várja az érdeklődőket november 30. és december 22. között. A karácsonyi vásárt az adventi hétvégéken különböző családi és gyermek programok is színesítik.

 

10+1 Adventi Kézműves és Mesevásár – Pécs (2019. november 29-december 24.)

A pécsi Széchenyi téren igazi adventi forgatag vár ránk november utolsó napjától, ahol ínycsiklandó fűszeres illatok, ízek, meghitt hangulatú kézműves vásár, mesék gondoskodnak kicsik és nagyok ünnepre hangolódásáról. Kóruszene, forralt bor, Mikulás-ház, fényfestés, vasárnapi gyertyagyújtás segítik még közösségibbé varázsolni az élményt.