Top 3+1 gyógyvizes fürdőhely túl a Dunán

Hazánkban sokszor találkozik a termál és a gyógyélmény egy-egy fürdőhelyünkön. Igazi fürdőparadicsom vagyunk, 1300 bejegyzett gyógy- és termálforrással. Korábbi cikkünkben a legjobb Dunán inneni fürdőket mutattuk be, most pedig a legjobb fürdőket szemlézzük túl a Dunán.

1. Gyógy- és Élménycentrum, Bükfürdő

Top gyógyvizes fürdőhelyek - Bükfürdő
Top gyógyvizes fürdőhelyek – Bükfürdő

Hazánk második legnagyobb gyógy-, strand és élményfürdő komplexuma található Bükfürdőn. A 14 hektáron elhelyezkedő Gyógy- és Élménycentrum, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja látogatóit. Az Európa szerte nagy népszerűségnek örvendő gyógyfürdőben 34 medencében élvezhetjük a különleges összetételű, rendkívül magas ásványi anyag tartalommal rendelkező gyógyvizet. Alkáli-hidrogénkarbonát-, magas kalcium-, magnézium- és fluortartalma miatt nemzetközi összehasonlításban is az élen jár. Mind a keringésre, izomműködésre, csontanyagcserére jótékony hatással bír. Valamennyi korosztály számára kikapcsolódást kínál a Gyógy- és Élménycentrum, a medencéken és gyógykezeléseken túl, csúszdák, szaunavilág is találhatók itt.

>> Hotelek, apartmanok Bük, Bükfürdő <<

2. Gyógyfürdő, Harkány

Top gyógyvizes fürdőhelyek - Harkány
Top gyógyvizes fürdőhelyek – Harkány

A harkányi gyógyvíz története – egy história szerint- 1823-ig nyúlik vissza, amikor Harkány mocsarai meggyógyították egy gyűdi jobbágy lábfájdalmait. Amellett, hogy Harkány gyógyfürdője kiválóan alkalmasnak bizonyult az ízületi, mozgásszervi, nyirokkeringési panaszok kezelésében, megelőzésében, a csontritkulás és visszatérő nőgyógyászati panaszok enyhítésében, nagyszerű természeti környezetben található. A fürdő 2003-ban komplett felújításon esett át, és ma egy teljesen, egy félig fedett és egy szabad gyógymedencével várja a gyógyulni, pihenni vágyókat. Összesen 2098 m2 vízfelszín, 110-153 cm vízmélység, 34-38 C° víz hőfok gondoskodik a regenerálódásról. Jelentős ásványi anyaga a 2 vegyértékű kénvegyület, a karbonszulfid (COS), ami hatékony bőrgyógyászati (pikkelysömör esetén kifejezetten), idegi és sebészeti panaszok kezelésében is.

>> Harkányi apartmanok, panziók <<

3. Tófürdő, Hévíz

Top gyógyvizes fürdőhelyek - Hévíz
Top gyógyvizes fürdőhelyek – Hévíz

Arra is büszkék lehetünk, hogy határainkon belül található a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termál tava, a Hévízi Tófürdő. A többezeréves tőzeges gyógytó egy 38 méter mélyen fekvő forrásbarlang hideg és meleg vizű forrásából nyeri ásványianyagokban gazdag vizét. A természetes fürdőélményt csak fokozza, hogy a 410 literes másodpercenkénti vízhozamnak hála a vize három nap alatt cserélődik. Hévízen egész évben merülhetünk, mert a víz hőmérséklete télen sem csökken 24 fok alá. Fürdés közben élvezhetjük a szénsavas, a kénes, a kalcium, magnézium, hidrogén karbonátos gyógyvíz kedvező hatásait. A tómeder radioaktív gyógyiszapban gazdag, ami szintén különleges gyógyértéket képvisel. Komplex fizioterápiás kezelésekkel társítva a hévízi gyógyfürdőzés nagyon előnyös elsősorban a reumatikus és mozgásszervi betegségek kezelésére. Szent András Reumakórház és a fedett fürdő olyan hévízi létesítmény, ahol a téli fürdőzés, gyógy- és élménymedence mellett, a különböző gyógykezelések, valamint az ülőfürdő, súlyfürdő és gyógytorna medence áldásos hatásait is élvezhetjük.

>> Kifogástalan apartmanok, hotelek és egyéb szállások Hévízen <<

+ 1: Gyógy- és Wellnessfürdő, Sárvár

Top gyógyvizes fürdőhelyek - Sárvár
Top gyógyvizes fürdőhelyek – Sárvár

Hazánk kiemelkedő családi fürdőhelyeinek sorát gazdagítja a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő vízi élménybirodalma fedett és félig fedett medencéivel. Itt a pihenés garantált, mivel a fürdőtér elkülönül a zsibongó élményelemektől. Négy gyógymedencében élvezhetjük a gyógyvíz ízületpihentető hatásait, melyeknek vízhőmérséklete 32°C és 38°C között alakul. Kettőben további masszírozó elemek gondoskodnak a fáradt test felfrissítéséről, sodrófolyosóval, vízbuzgárral, vállmasszírozó zuhannyal.  Sárvár kétféle gyógyvízzel rendelkezik, melyek magas sótartalmúak és 1200 és 2000 méter mélyről törnek a felszínre: az egyik 43°C-os, a másik a 80°C-ot is meghaladja. A 43°C-os sárvári termálvíz nyomelemekben, de főleg hidrogén-karbonátban és nátrium-kloridban gazdag, ezért hatékony a mozgásszervi problémák, a műtét utáni rehabilitáció és a sportsérülések utókezelése esetén. A 80°C-os termálvíz bróm, jód és fluor készlete jelentős. Orvosolhatók általa különböző bőrbetegségek, nőgyógyászati bántalmak és a légzőszervi problémák.

>> Nem csak termálkristály: Hotelek, apartmanok, panziók Sárváron <<