Top 8 látnivaló és élmény Mosonmagyaróváron

Ahol a Mosoni-Duna és a Lajta találkozik, az osztrák és szlovák határtól 15 km-re található Mosonmagyaróvár. Már csak a gyógyvize miatt is érdemes ellátogatni ide. Termálvize Európa öt, legjobb hatásfokú gyógyvizei között szerepel. Ha a wellnessen túl szeretnél egy kis adrenalinfürdőt vagy a család tudományos ismereteit bővítenéd további izgalmakkal, akkor jó helyen jársz. Cikkünkben összefoglaljuk a település legvonzóbb turisztikai érdekességeit.

 

1. ‘Bio’ Flexum-Termál Gyógyfürdő

Mosonmagyaróvár egyik legvonzóbb kincse kétségkívül a rendkívüli gyógyhatással bíró termálvize, amit a ’Bio’ Flexum-Termál Gyógyfürdőben élvezhetünk. Gyermek-, kültéri és fedett úszómedencék, felnőttélmény medencék, gyógymedencék gondoskodnak kicsik és nagyok feltöltődéséről. Akkor is a legjobb helyen járunk, ha kifejezetten gyógyászati vagy wellness céllal érkezünk, mert ezekre külön lehetőségeket is kínál a komplexum olyan széleskörű gyógykezelésekkel, mint a medencefürdő, szénsavas fürdő, vízsugaras masszázs, elektroterápia, iszappakolás, gyógymasszázs, gyógytorna stb. A fürdő termálvize kimondottan jótékony hatású mozgásszervi, idült gyulladásos, gyomor- és bélbetegségek esetében.

 

2. Szélerőművek

Egyedülálló látványként tárul elénk Mosómagyaróvár határában a szélerőmű-park. Magyarországon 2007-ben ez a település dicsekedhetett a legtöbb szélkerékkel. 2008 decemberére mintegy 45 szélerőmű épült ki a város északi és nyugati határában.

 

3. Szigetköz Kalandpark

Ha egy kis családi adrenalinfokozó élményre vágysz, akkor semmiképpen se hagyd ki a mosonmagyaróvári Szigetköz Kalandparkot, ami a Rudolf-liget egy részén, kb. 1,5 hektáros területen fekszik. Egy olyan 80 akadályos drótkötélpályán kalandorkodhattok, mely kötelei különböző magasságokban, különböző nehézségi fokaikkal minden korosztálynak tökéletes szórakozást kínálnak. A bébi-pályától kezdve a gyerek-, és a különböző nehézségi szintű felnőtt-pályák mellett a Mosoni-Dunán átívelő csúszópálya, a mászófal és trambulin teszik még feledhetetlenebbé az élményt.

 

4. Futura Interaktív Természettudományi Élményközpont

Ha csemetéidben dúl a tudásszomj és a wellness és adrenalinélményeken túl vagytok, akkor érdemes ellátogatni Mosonmagyaróvár Tudományos Játszóházába, ahol nem csak látványosabbnál látványosabb kísérleti bemutatók várnak rátok, de lenyűgöző planetáriumi előadásban is részetek lehet, mi több a villám generálásból sem maradhattok ki. A 300 éves műemlékmagtárban létrehozott 4 szintes játszóház garantáltan élménygazdag program az egész családnak.

 

5. Lucsonyi Anna-kápolna

Egy település jellegéről, múltjáról sokat mesélnek épületei, a Lucsonyi Anna-kápolna Mosonmagyaróvár egyik ilyen jellegzetes építménye, ami a Nyugat-Magyarországi Egyetem szecessziós falai mellett található, és az 1713-as pestis járvány emlékére létesítették. A nyeregtetős, hagymakupolás sisakkal bíró épületet fa harangtorony koronázza. A kápolna fülkéjében művészien megmunkált Mária-szobrot találunk.

 

6. Evangélikus templom

A város sétálóutcája, a Magyar utca, melynek egyik dísze a neogót stílusú evangélikus templom, létrejötte többek között közösségi gyűjtésnek köszönhető.

 

7. Habsburg Frigyes főherceg padon ülő szobra

Az épületei mellett a szobrai is meghatározzák egy város karakterét. Mosonmagyaróvár egyik jellegzetes szobra Habsburg Frigyes főherceget ábrázolja, aki 1920-tól haláláig élt Magyaróváron. Híres volt arról, hogy napi sétái során szívélyesen eltársalgott alkalmazottaival, vagy a ház előtti padon ücsörögve üdvözölte az arra járókat. Életnagyságú szobra is az utóbbi pillanatot örökíti meg, ahogy a téren ténfergőket egy mozdulattal szinte maga mellé invitálja.

 

8. Hansági Múzeum

Ha még több történelemre vágyunk az épületek nézegetése, és a városi séta során, semmiképpen se hagyjuk ki a gyönyörű épülettel büszkélkedő Hansági Múzeumot se, ahol többek között a XIX-XX. századi magyar festők műveit is magába foglaló Gyukovics-gyűjteményt is megtekinthetjük. A Habsburg-kripta is nagy érdeklődésre tart számot, és természetesen a helytörténeti tudásunk is gazdagodhat itt. Nyitvatartás: hétfő kivételével naponta 10-18 óra között.

 

Mosonmagyaróvári apartmanokat és szállásokat itt találsz és foglalhatsz egyszerűen online.