Top kihagyhatatlan program Balaton: 2019. szeptember

A Balaton szeptemberben sem szűnik meg, programjainak hála ősszel is hangulatos úti cél. Bejegyzésünkből megtudhatod, melyik részén vár rád a Reformkor vagy ép New Orleans hangulata.

 

1. Táncpanoráma, Keszthely (szeptember 12-14.)

A Balaton Színház és a Nemzeti Táncszínház idén 17. alkalommal hívja életre a Táncpanoráma eseményt Keszthelyen. Ennek jegyében különböző táncművészeti előadásokat csodálhatnak meg az érdeklődők az egyik legszebb balatoni városban.

 

2. Everness Indián Nyár, Fonyód (szeptember 12-16.)

A fonyódi Indián Nyár a legnagyobb európai életmód és önismereti fesztivál jó példáját igyekszik követni családiasabb méretben és megoldásokkal. Az életmódváltókat és reform életmódot folytatókat (is) kihagyhatatlan programokkal kecsegteti a fesztivál. Mindezt az egészség és jól-lét jegyében.

 

3. II. Balaton Piknik, Balatonboglár (szeptember 13-14.)

Idén második alkalommal kerül sor a Gömbkilátó panorámájától körülölelt balatoni piknikre Bogláron. Az eseményen többek között olyan neves előadók gondoskodnak a színvonalas kikapcsolódásról, mint a francia Gilles Peterson, és a világ szinten nagy rajongótáborral bíró, holland dj-dalszerző, Maestro, de a két nap alatt a svéd José González lírai dalai is megszólalnak, a programot pedig a Morcheeba zárja.

 

4. Sör és Csülök Fesztivál, Siófok (szeptember 13-15.)

Siófok Fő terén idén első ízben kerül megrendezésre a Sör és Csülök Fesztivál. A város új, hangulatosnak ígérkező gasztrofesztiválján a finomságok mellett különböző koncertek, programok várják az egész családot, a felnőtteket pedig sörkülönlegességekkel is kényeztetik.

 

5. VI. Máriai Dixieland Fesztivál, Balatonmáriafürdő (szeptember 14.)

Szeptember 14-én 15 órától Balatonmáriafürdő falairól a dixie muzsika verődik majd vissza. New Orleans-i hangulat költözik a balatoni településre, ahol a muzsika mellett helyi termelők borai segítenek lazítani kicsit a hétköznapok gyeplőjén. Kézműves- és gyermekprogramok segítenek elszórakoztatni a kisebbeket is.

 

6. Horgásznap mindenkinek, Alsóörs (szeptember 15.)

A hagyományos alsóörsi horgásznap idén egész napos rendezvényként új helyszínen és még több programmal várja a halfogás és halételek rajongóit. A Sirály parkban megrendezett program az egész család számára szuper közös élmény lehet.

 

7. BOR.ZENE.ZALA. – Zalai Borünnep kilátással a Kis-Balatonra, Zalaszabar (szeptember 20-21.)

A családbarát fesztiválok sorában talán az egyik leghangulatosabb a Zalaszabarban rendezett borünnep, mely során a vadételek, és az olyan helyi specialitások mellett, mint amilyen a totyogós rétes vagy a dödölle igényes zenei programokra, idilli hangulatra és zamatos borokra számíthatnak az ideérkezők. A Kányaváry Borbirtokon első alkalommal megrendezésre kerülő programot hat zalai borászatnak köszönhetjük. A rendezvényen fellép többek között Palya Bea és a Balkan Fanatik is. A Zobori élménypark közvetlen közelében egész napos gyermekprogramok szórakoztatják a legkisebbeket is.

 

8. Romantikus Reformkor Fesztivál, Balatonfüred (szeptember 20-22.)

A kulturális és gasztronómiai fesztiválok sorából kreativitásával kiemelkedik a füredi Reformkor Fesztivál, ami kosztümös felvonulással is megajándékozza a nagyérdeműt. A Reformkor romantikáját megidéző fesztivál idején a Tagore sétányon népi és iparművészeti vásáron válogathatunk a portékák közül. Az esemény keretében Reformkori bálon is résztvehetünk.

 

9. A zsidó közösségek hétköznapjai, séta egy rabbi nyomában, Balatonfüred (szeptember 21.)

A füredi rabbi címmel A Zsidó kiválóságok Háza sétát szervez Balatonfüreden A füredi rabbi címmel. A felújított régi zsinagógától indul a séta, mely során bejárhatók egy klasszikus vidéki zsidó közösség hétköznapjainak helyszínei. A balatonfüredi zsidó hitközösség utolsó vezetőjének fia kalauzolja végig az érdeklődőket a rituális fürdőn, a felekezeti iskola egykori helyén, a rituális metsző házán, miközben mesél a zsidó szokásokról. Az ismeretterjesztő kulturális séta a zsinagóga új szárnyában létrehozott, 130, többségében Nobel-díjas tudóst magyar, angol és héber nyelven bemutató, „Zsidók és csúcstechnika; Einsteintől napjainkig” című virtuális kiállítás megtekintésével ér véget.