Top kihagyhatatlan program Magyarország: 2019. szeptember

2019 szeptemberben is számos program várja a belföldi utazókat Magyarországon. Őszi ajánlónkban ezúttal leginkább a gasztronómia iránt érdeklődőknek ajánlunk fenséges ízek köré épülő programokat.

1. Hadházi káposztás napok, Hajdúhadház – szeptember 13.-15.

A háromnapos gasztronómiai fesztivál feleleveníti a település egykori káposztatermelő és feldolgozó hagyományait. A jobbnál jobb káposztás ételremekek mellett koncertek, parkmozi, interaktív főzősátrak, sztárvendégek gondoskodnak a tartalmas és laktató kikapcsolódásról.

 

2. Vidéki Hagyományok és Ízek Vására, Budapest – szeptember 20-21.

 A Belügyminisztérium által megrendezésre kerülő Vidéki Hagyományok és Ízek Vásárának a Vajdahunyad vára és annak környéke ad otthont. Hagyományőrző vásári forgataggal és színes programokkal várják a kicsiket és nagyokat. Míg a kicsik felfedezhetik a népi fajátékokat, a nagyobbak kipróbálhatják a kosárfonást, fafaragást, csipkekészítést stb. Az autentikus népi ízvilág és tájjellegű ételek mellett gyógynövényekből készült szirupokat, zöldségkrémeket is kóstolhatunk, nem beszélve a kiállítók által kínált lepcsánkáról, töltött laskáról, struccpörköltről vagy a slambucról. Az ingyenes programokat különböző koncertek is színesítik.

 

3. Buffalo Market Kézműves- Régiségvásár és Zsibvásár, Szerencs – szeptember 21.

A gourmet ízeket és a hagyományőrzést népszerűsíti a szerencsi vásár is. A minden hónap 3. szombatján megrendezett Buffalo Market a Buffalo Bill western étterem melletti piactéren várja az ízek szerelmeseit. A reggel nyolckor nyitó vásár mellett, délután kettőtől különböző kiállítók is népszerűsítik portékáikat az eseményen. Gyűjtők számára szintén izgalmas programlehetőség.

 

4. III. VINO Kóstoló Piknik, Eger – szeptember 21.

Az Érsekkertben megrendezésre kerülő pikniken többek között az Egri borvidék ismert borászatainak legjobb borait kóstolhatjuk végig, „borkorcsolyát” pedig a helyi éttermek fogásaiból és különböző kézműves falatok közül válogathatunk a tányérjainkra. Eger hangulatos kertjében, az egyik legromantikusabb ponton, az érsekkerti tó körül kerül sor az össznépi piknikre, ahol koncertek szolgáltatják a talpalávalót, és különböző szüreti programok is várnak ránk. Párok számára (is) kihagyhatatlan alkalom!

 

5. Tirpák Fesztivál, Nyíregyháza – szeptember 21-22.

A Nyíregyháza belvárosában rendezendő fesztiválon számtalan finomság és színpadi produkció várja az ínyenceket. A hivatásos mestereken túl az amatőrök is összemérik szakácstudományukat egy főzőverseny keretében. A Tirpák Fesztiválról nem hiányozhatnak olyan sztárok sem, mint a szabolcsi alma, a szatmári szilva és az újfehértói meggypálinka sem.

 

6. Csokoládé Fesztivál, Szentes – szeptember 21-22.

A Térfesztivál társrendezvényeként a kézműves csokoládék világába nyerünk bepillantást a szentesi Csokoládé Fesztiválon. Édesszájúaknak kötelező program! A 2 napos eseménynek a szentesi Szecessziós Ház ad otthont egy teljes napig tartó mézeskalács workshoppal, csokoládé gyurmázással és csokoládé bikával. Igazán ínycsiklandó program, ami gyerekekkel (is) kihagyhatatlan!

 

7. Múzeumok Őszi Fesztiválja, Debrecen – szeptember 24-november 8.

A híres debreceni Déri Múzeum és társintézményei idén is csatlakoznak a Múzeumok Őszi Fesztiválja című országos programsorozathoz. Szeptember 24. és november 8. között változatos kulturális programokra bukkanhatnak az érdeklődők a Déri Múzeumban, a Debreceni Irodalom Házában, valamint a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumban is. Hűvös őszi napokra tökéletes szabadidős program.

 

8. Az ’5 tengelyen – biztos kézzel verseny döntője, Zsámbék – szeptember 28.

Kamionos verseny és családi nap várja az érdeklődőket Zsámbékon szeptember 28-án, immár 7. alkalommal, a NiT Hungary és az ORFK-OBB jóvoltából. Az ingyenes családi nap a biztonságos közlekedés jegyében zajlik. A kicsiket egész nap interaktív és szórakoztató programok kötik le, melyek során megismerkedhetnek a biztonságos közlekedés alapszabályaival. A nagyok pedig az `5 tengelyen-biztos kézzel! ` vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági verseny döntőjébe továbbjutott versenyzőket biztathatják.

 

9. Borfesztivál, Jazz- és Bornapok, Szentendre – szeptember 27-29.

Szentendrén szinte mindig zajlik az élet, szeptember 27. és 29. között a város Fő terén és a belváros sétálóutcáján a jazzt és a bort ünnepelhetjük. A rendezvényhez számos kulturális program is társul, két színpadon koncertekkel és különböző tematikus sétákkal. Garantált a romantikus andalgás a mediterrán jellegű városka macskakövein, és az élményért nem is kell messzire mennünk!

 

Ha kedvet kaptál a fenti programokhoz, apartmant, hotelt, panzitó, illetve egyéb szálláshelyet itt találsz.