Top látnivalók Bükfürdőn és környékén

Sorozatunk legújabb epizódjában képzeletünk most Vasmegye híres fürdővárosába, Bükfürdőre visz minket, ahol egy fergeteges kalandparkban buzoghat vérünkben az adrenalin, megcsodálhatjuk Európa egyik legmenőbbnek számító golfpályáját, és pancsolhatunk hazánk második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdőjében. Irány Bükfürdő!

 

1. Büki Gyógyfürdő

Kezdjük mindjárt Bükfürdő legvonzóbb nevezetességével, a gyógy-, strand- és élményfürdővel a látnivalók listáját! A gyógyvizes feltöltődés mellett a 150 fő befogadására alkalmas létesítményben az egyik legmodernebb szaunavilág és különleges Medical Wellness Centrum gondoskodik testi-lelki jóllétünkről. A 14 hektáron fekvő komplexum 34 medencével, csúszdákkal, játszóterekkel, játszószobával, tágas pihenőterekkel, sportolási lehetőséggel és több mint 5200 m2 vízfelülettel valamennyi korosztály számára felüdülést nyújt. A négy kúton keresztül feltörő, egyedi összetételű – alkáli-hidrogénkarbonátos, magas kalcium-, magnézium- és fluortartalmú – gyógyvíz nemzetközi összehasonlításban is rendkívül magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik, így extra kedvező hatást fejt ki a szervezetünkre. Gyulladáscsökkentő, támogatja a csontok, ízületek, izmok működését, javítja a keringést.

 

2. Kneipp- és jógapark a szabadban

A jelen körülmények között szinte elképzelhetetlen, hogy szabadon élvezhetjük a jó levegőt, pedig remélhetőleg hamarosan újra lesz erre is lehetőségünk. Bükfürdőn teljesen ingyen, egy kellemes köztéri parkban próbálhatjuk ki a Kneipp-kúrát, melynek lényege, hogy különböző hőfokú vizekben sétálhatunk, így stimulálva változatos ingerekkel a szervezetünket. A parkban ebből az úgynevezett szárazváltozattal élhetünk, kisebb-nagyobb kavicsokon, tűleveleken és tobozokon lépkedhetünk végig. A természet élvezete mellé egy kellemes talpmasszázsban is részünk lehet így.

 

3. Organikus Pont

Nagy Csaba, büki képzőművész álmodta meg a Kneipp és Nordic Walking Park egyedi pihenőpontját, az Organikus Pontot, ami egy fémvázból készített műalkotás harmóniában a természettel, a vízzel és a környezettel. A remekmű mintázatában a kosárfonás mestersége előtt is tiszteleg a művész.

 

4. Sport, adrenalin, kaland az egész családnak

Bükfürdőn a strand után a kalandparkok és játszóterek nyújtják a legjobb szórakozást. A Kristálytoronyban három szinten is próbára tehetjük a bátorságunkat. Farkasszemet nézhetünk a mélységgel, miközben különböző akadályokon kell túljutnunk. A biztonságos, ugyanakkor szuper adrenalinfokozó kaland gyerekekkel szinte kötelező program, ha itt töltjük a szabadidőnket. a Sportparkban akadálymentesített szabadtéri kondiparkban mozgathatjuk át magunkat, az ország legnagyobb fedett és szabadtéri játszóbirodalmában, a Napsugár játszóparkban pedig játéklabirintus, trambulinrendszer, csúszdák, gokartok, sőt, még nyári korcsolyapálya is várja a kicsiket, nagyokat. Az unalom itt szóba sem jöhet.

 

5. Greenfield Golf Akadémia

A filmek világából „integető” golffal is kacérkodhatunk kicsit, miközben körülöttünk csicseregnek a madarak. A Greenfield Golf Akadémia 18 lyukú golfpályáján kezdők és haladók is jól szórakozhatnak. A hatalmas zöldellő mezőn, hatalmas fák és tavak között fekvő pálya látványnak sem utolsó.

 

6. Ökomenikus Kápolna

A bükfürdői Európa úton található a település Ökumenikus Kápolnája, ami alapítványi kezelésben áll. Belsejében megcsodálhatjuk Csonka Ernő „Krisztus gyógyítja a bénát” című festményét.

 

7. Kalandozás Bükfürdő környékén

A felbecsülhetetlenül jóhatású gyógyvíz, a gondozott környezet, a látnivalók gazdagsága jellemzi Bükfürdőt és környékét. Íme néhány példa a sok közül a környéken található látnivalókból is!

 

8. Szent Kelemen plébániatemplom, Bük

A Közép-Bükön található, 1408-ban épült gótikus templom belsejében falkép töredékek idézik fel a korábbi korokat. Román, gótikus, valamint barokk jegyek teszik még különlegesebbé az épületet. Az 1979-ben készült új sekrestye és liturgikus térrendezés Trokár György tervei alapján készült.

 

9. Répcementi tanösvény, Bük

A Répce folyó élővilágát mutatja be a büki Széchenyi utcában található interaktív kiállítás. A tanösvény a kanyargós Répcét szimbolizálja, a környezet megismerését 6 db interaktív tábla is segíti. A több száz négyzetméter felületű tanösvény kialakítása többek között Szili Adrienn kertészmérnök érdeme.

 

10. Bükfürdőtől már nincs messze Kőszeg sem, ahol szintén egésznapos kirándulás keretében csodálhatjuk meg a Jurisics várat, az Írottkő kilátót, a Hősök kapuját, vagy a csodás Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontot.