Top programok Balaton: 2020. április

Bökj rá a térképre a Balatonnál, és szinte biztos, hogy olyan vízközeli településre mutat majd az ujjbegyed, ahol valamilyen húsvéti vagy egyéb program vár rád és a családodra. Összegyűjtöttük azokat a balatoni programokat, melyek áprilisban is a magyar tenger partjára csalogathatnak.

 

1. Az Akali Bor Napja Mandulavirágzáskor, Balatonakali (április 3-4.)

Ott a helyed Balatonakaliban április 3-4-én, ahol a zamatos borok és a mandulás finomságok találkoznak! A Balatonakali Történelmi Szőlőhegyek Borút Egyesület állomáshelyein megismerkedhetsz a helyi szőlőfajtákkal, az Olaszrizling, Szürkebarát, Muskotály, Kékfrankos és Merlot mellett olyan borkülönlegességet is kóstolhatsz, mint a Barátcsuha – mely egy helyi őshonos szőlőfajta. A borturistákat helyben készült ételekkel is várják a szervezők. A bortúra során olyan felejthetetlen látványban is részed lehet, mint a tavasszal virágba boruló mandulafák látványa.

 

2. Vidám húsvéti készülődés, Gyenesdiás (április 4. 9.00 óra)

A gyenesdiási Községházán és a Pásztorházban kemencés sütögetéssel, tojásfestéssel, húsvéti dekoráció készítéssel hozhatjuk magunkat ünnepi hangulatba a húsvéti hosszú hétvége előtt. A legkisebbeket állatsimogató és játszóház is várja.

 

3. Tulipánszüret, Kőröshegy (április 9-13. 9:00-17:00 óra között)

Színpompás virágokkal díszítheted az ünnepi asztalt, ha részt veszel a kőröshegyi tulipánszüreten! Közel 176 ezer tulipánt ültettek el Kőröshegyen, melyek áprilisban borulnak virágba. Idén negyedik alkalommal rendezik meg az ország kedvenc tulipánszüretét a Balaton déli partján. A helyszínen 500 Ft letéti díj ellenében éles metszőollót is biztosítanak a szervezők a szürethez. Lesz palántavásár is és 100%-ban helyi, kőröshegyi kézműves levendulatermékeket is beszerezhetünk a háztartásunkba. Tökéletes alkalom egy szép tavaszi kirándulásra, jó időben piknikre, ahonnan tulipánokkal gazdagon térhetünk haza.

 

4. Nyuszi Hopp, Zalakaros (április 10-13.)

A húsvéti szünetben Zalakarosra is beszöktek a nyuszis programok: állatsimogató, bábjáték, kézműves vásár, borházak, tojáskeresés színesítik a karosi hosszú hétvége programkínálatát a Gyógyfürdő téren.

 

5. Várkapunyitó, Szigliget (április 11. 9.00 óra)

A Balaton vára megújult formában nyitja újra kapuját áprilisban. A rekonstrukció befejezésének örömére valamennyi korosztályt különleges programokkal várják a szervezők. Zenés előadások, apródavatás, bábjáték, koncertek, vásári komédiások gondoskodnak a szórakoztatásról.

 

6. Balaton-parti Veteránjármű Találkozó és Börze, Keszthely (április 18. 9.00 óra)

Szereted a szépen karban tartott veterán autókat, esetleg neked is porosodik egy a garázsodban? Első alkalommal rendezik meg idén áprilisban a Balaton-parti Veteránjármű Találkozó és Börzét Keszthelyen. Az eseményen veteránkorú (csak 1990 előtt gyártott) és eredeti állapotában megőrzött, illetve megfelelően restaurált személygépkocsik és motorok bemutatására kerül sor, illetve lehetőség nyílik ezek alkatrészeinek és az ehhez kapcsolódó eszközök börzéjére is. A rendezvényen való részvétel a vendégek és kiállítók számára egyaránt ingyenes.

 

7. 29. Jókai napok, Balatonfüred (április 24-26.)

A Balaton egyik legszebb városa tartalmas kikapcsolódást kínál áprilisban is. Balatonfüreden az irodalomnak, a gasztronómiának és színvonalas színházi programoknak adózhatunk a 29. alkalommal megrendezésre kerülő Jókai napokon.

 

8. Palacsintafesztivál, Balatongyörök (április 25.)

Szinte nincs olyan ember, aki ne szeretné a palacsintát, éppen ezért egy palacsintafesztivál, ami túlmutat az ízes, kakaós, túrós tölteléken, és számtalan sós és édesvariációt tálal elénk, valódi kánaán minden korosztálynak. A balatongyöröki alkalmon nem csak kóstolásra nyílik lehetőségünk, de palacsintasütő versenyen is indulhatunk. A győztesek elnyerik a Györöki Palacsintás király és Palacsintás királynő címet. Kalandra fel, itt az alkalom, hogy végig kóstold a töltött, panírozott, csúsztatott, rakott, csőben sült stb. palacsintákat!

 

9. X. Boldog Békeidők, Hévíz (április 30-május 3.)

Hévíz immár tradíciónak számító rendezvénye időutazás az 1860-as és 1930-as évek közötti időszakba. Az utcákat a boldog békeidők hangulata járja át, amit tovább erősít a nyitó jelmezes felvonulás. Korhű ruhákban kalapos nők és frakkos férfiak segítik elhinteni a boldog békeidők hangulatát városszerte. Érdekes, romantikus tavaszi program.