Top programok Magyarországon 2020 márciusában

Idén a tavasz kezdete számtalan programot kínál országszerte. Az édesszájúak csokoládéban „fürdőzhetnek”, a disznótoros kedvelőinek ott a helyük Abádszalókon, de a kikelet kezdete számos városban egyet jelent a tavaszi fesztivál szezonnal. Összeállításunk segíthet a családi programok megszervezésében. Csemegézzetek kedvetekre!

 

1. Régizene Fesztivál, Budapest (március 1 – 2.)

A Művészetek Palotája ad otthont március elején a világhírű szólistákat, ismert együtteseket felvonultató Régizene Fesztiválnak. Különleges zenei fogások, komolyzenei ínyencségek töltik meg a MÜPA csarnokát.

 

2. Tavaszi Fesztivál, Szentendre (március 1.- április 7.)

A Budapesti Tavaszi Fesztivállal párhuzamosan rendezik meg Szentendrén is a Tavaszi Fesztivált, mely keretében több helyszínen várnak ránk gazdag programok. Rophatjuk koncerteken, tapsolhatunk színházi előadásokon, elmélkedhetünk színvonalasabbnál színvonalasabb kiállításokon, és az irodalmat is becsempészhetjük a programlistánkba. Nem mellesleg a mediterrán városka utcáin, terein andaloghatunk.

 

3. Csokoládé & Édesség Fesztivál, Győr (március 7-8.)

Az édesszájúak örömére idén első alkalommal rendezik meg Győrben a Csokoládé & Édesség Fesztivált. A finom rendezvénynek a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ ad helyet, ahol az ínycsiklandóbbnál ínycsiklandóbb csokoládékülönlegességek kóstolása mellett koncertek szórakoztatják a család apraját, nagyját, és a kicsik ingyenes gyerekjátszóházban dolgozhatják fel a cukorsokkot. A rendezvény keretében nem csak pihentető órákat nyerhetünk, de akár egy görögországi álomutat is tartogathat a tombolánk. Belépődíj: 1.500 Ft, 3 éven aluli gyermeknek ingyenes.

 

4. Csokoládé Fesztivál, Kazincbarcika (március 7 – 8.)

Egy édes, két napos programot tartogat a kazincbarcikai Kézműves Csokoládé mustra, az Egressy Béni Művelődési Központban. A rendezvény számtalan szórakozási lehetőséggel várja a kicsiket és a nagyokat is: egész napos mézeskalács workshop, csoki suli csokoládé figurák megformálásával gyerekeknek, a felnőtteknek csokoládé bika rodeó és chilis csoki evőverseny nyújt felejthetetlen kikapcsolódást. A rendezvény ingyenes.

 

5. Nemzetközi Ásványfesztivál, Miskolc (március 7-8.)

Idén 38. alkalommal rendezik meg a Miskolci Egyetemen Közép-Európa egyik legjelentősebb ásványfesztiválját. Több mint 100 kiállító, 7-8 ezres látogatószám jelzi a rendezvény jelentőségét. A börzéhez minden évben más-más rendezvényeket társítanak a szervezők. A reprezentatív és tematikus kiállításokon túl tudományos és népszerűsítő előadások is színesítik a programot. Az ásványfesztiválon nem csak gyönyörködhetünk a természet kincseiben, de tudatosulhat bennünk azok ipari haszna is a mindennapi életünkben.

 

6. Toros Pálinkafesztivál, Szeged (március 12 – 15.)

A szegedi fesztiválszezon nyitóakkordja a Toros Pálinkafesztivál, ami a város szívében kerül megrendezésre. A hazai húsipari kistermelők, pálinkafőzdék és kézműves gasztronómiai különlegességek legjava nyújt szemet- és pocakot gyönyörködtető kulináris repertoárt a rendezvényen.

 

7. Pálinka Fesztivál, Eger (március 13-14.)

Az egri Agria Park születésnapját ünnepelhetjük meg a Díszkertben a Pálinka Fesztivál keretében. Zamatos pálinkák, ízletes fogások és fergeteges hangulat várja a látogatókat a fesztivál mindkét napján.

 

8. Forrás Fesztivál, Budapest (március 14. 9:30-18:00)

A kikelet kedvez a lelkifeltöltődésnek is, különösen, ha részt veszünk a budapesti Forrás Fesztiválon, ahol spirituális és önismereti témákban mélyedhetünk el, ezenkívül ezoterikus irodalmi és művészeti vásáron pakolhatjuk tele a táskánkat mindenféle lelki, szellemi „csemegével”. A fesztiválnak a Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont ad otthont. Egy kis ízelítő a terítékre kerülő témákból: Transzcendentális karma asztrológia; Önismeret és tudatosság; Tarot; A kristályok csodái; Numerológia, avagy a számok bűvöletében; Grafológia, vagyis mit mutat meg a kézírásunk rólunk.

 

9. Édesség Fesztivál és Vásár, Debrecen (március 14-15.)

Debrecen se maradhat ki a finomságok fesztiváljából. A Debrecen Pláza épületében kézműves csokoládé manufaktúrák, torták, bon-bonok, marcipánok, grillázsok, tea különlegességek, mézek, lekvárok, házi sütemények, szörpök, mézeskalácsok, cukor és glutén mentes édességek, mézeskalácsok, sajtkülönlegességek kavalkádja várja az édesszájúakat március 14-15-én.

 

10. Tiszator Böllérfesztivál, Abádszalók (március 14.)

 Az abádszalóki Füzes Kempingben idén is összemérhetünk tudományukat a disznótorosban jártas mesterek és csapataik. Évszázados hagyományok ölthetnek testet a terítékre kerülő repertoárban, legyen szó a májas hurkáról vagy az orjalevesről. A finom falatokat pedig a legzamatosabb pálinkákkal öblíthetjük le.

 

Ha kedvet kaptál, szuper szállásokat (apartman, hotel, panzió) itt tudsz keresni.